Pasta pesto tomaat

pasta pesto tomaat

Dit recept voor pasta pesto is echt mijn comfort food. Niet zo goed voor de lijn, maar wel heel erg lekker. Ik leerde dit recept ooit van een vriend en na ongeveer 234623864 (nee, grapje) keer maken is het nu perfect. Normaal gesproken maak ik dit recept met kip, maar ik dacht dit keer: laat ik eens zonder proberen! En het was nog steeds super. Vooral nu het nog steeds zo koud buiten is brrrr. Of ligt dat aan mij en valt het mee? Ik vind het in ieder geval echt nog perfect weer voor warme soepjes en lekker vullende pastas. Laat die zon maar weer komen hoor. Ik kijk er naar uit om lekkere frisse salades te maken, ijsjes te eten en smoothies te drinken. Jullie ook?

Voor alle vlees liefhebbers; als je nou echt vlees in dit gerecht wil kan je gewoon wat kip bakken in de pan waar je het uitje in fruit. Dus eerst ui dan kip en dan de tomaatjes. Maaaar dat is echt niet nodig hoor. De saus is al lekker genoeg.

Pasta pesto tomaat

Bereidingstijd: 20 min
Porties: 4

Wat heb je nodig?

 • 400 gram cherry tomaatjes
 • 3/4 potje groene pesto
 • pijnboompitjes
 • 2 eetlepels creme fresh
 • 450 gram penne (pasta)
 • 2 kleine uien of 1 grote
 • rucola sla
 • zout en peper
 • italiaanse kruiden

Bereiding

 1. Breng de pasta aan de kook en kook zolang als de verpakking aangeeft (Bij mij was dit 10 minuten). Giet de pasta af en zet apart.
 2. Snij de ui in kleine stukjes en de cherrytomaatjes door de midden.
 3. Fruit de ui in een pan totdat deze glazig is. Voeg daarna de tomaatjes toe en bak kort, zodat ze wat zachter zijn geworden. De bedoeling is dat ze nog wel heel zijn, omdat ze anders in de saus verdwijnen.
 4. Voeg de pesto en creme fresh toe aan de tomaatjes en ui. Roer voorzichtig zodat het een saus wordt en voeg wat zout, peper en flink wat italiaanse kruiden toe.
 5. Leg op elk bord wat pasta, de saus met tomaatjes, wat pijnboompitjes en rucola.

Eetsmakelijk!

tip: Laat bij het afgieten van de pasta een klein beetje water in de pan zitten. Dit zorgt er voor dat hij niet gaat plakken.

 

 

You Might Also Like

14 Comments

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.