Diner Lekker simpel Lunch

Simpele frisse couscous salade met saladekaasjes en gegrilde paprika

Couscous salade is super makkelijk om te maken en daarom ideaal voor als je snel een maaltijd op tafel wil zetten. Zowel voor lunch als avond eten! Ik heb een tijdje ontzettend veel couscous gegeten en heb dan ook veel verschillende ingrediënten geprobeerd in mijn salades. Zo ontdekte ik hoe ik makkelijk de couscous op smaak kon brengen, namelijk met hummus! Ik gebruik altijd naturel hummus maar je kan hier natuurlijk heel makkelijk mee variëren. Zo heb je pittige hummus, hummus met biet, gegrilde groenten, koriander of zongedroogde tomaatjes en nog veel meer. Lekker veel keuze dus!

Dit recept is trouwens ook een aanrader voor al mijn lezers die ook meedoen aan de week zonder vlees! Ik heb de hele week al volgehouden en ik moet zeggen; het is best wel makkelijk. Ik ben zelf dol op groenteballetjes en die eten we soms ook tijdens de lunch op mijn werk. Verder at ik lekkere pasta gerechten, curry en nasi. Tijdens de lunch at ik meestal een lekker broodje, maar ook een zacht gekookt eitje en tostie met kaas en ajvar. Ajvar vind ik sowieso een aanrader! Het is een spread gemaakt van paprika, aubergine en knoflook. Ik smeer het echt overal op.

Simpele frisse couscous salade met saladekaasjes en gegrilde paprika - SUUS KOOKT

Simpele frisse couscous salade met kaasjes en gegrilde paprika

Porties: 4
Bereidingstijd: 15min

Wat heb je nodig?

 • 300 gram couscous
 • 300 ml kokend water
 • 1 boullionblokje
 • Een paar blaadjes verse munt
 • 2 eetlepels hummus
 • 2 Gegrilde paprika uit pot
 • salade kaasjes uit pot
 • Een handje pijnboompitjes
 • 2 lente ui
 • 1 citroen

Bereiding

 1. Doe de couscous in een grote pan en voeg het bouillon blokje en het kokend water toe. Zorg dat het bouillon blokje opgelost is. Laat dit voor 10 minuten staan en roer het daarna los met een vork. Doe alle couscous in een grote schaal
 2. Roer de hummus door de couscous en pers wat sap van de citroen er boven uit.
 3. Snij de gegrilde paprika en de lente ui in stukjes. Snij of scheur de munt blaadjes in kleinere stukjes.  Roer daarna de paprika, lente ui en munt door de couscous en voeg als laatst ook nog de salade kaasjes en pijnboompitjes toe.
 4. Leg voor de sier nog wat muntblaadjes op de salade en aanvallen maar.

Tip: Bak wat groenteballetjes en eet die bij de salade. Voor de grote eters of als je graag iets warms er bij wil!

You Might Also Like

7 Comments

Leave a Reply