Paashapje: suikerschelpen met citroenkwark en aardbei

Dit paashapje heb je letterlijk binnen 2 minuten in elkaar gezet. Het stelt eigenlijk niet zo veel voor, maaar.. het ziet er wel erg leuk uit en het smaakt ook super lekker! Je kan het fijn eten bij het paasontbijt of bij de paasbrunch aankomend weekend. Wij brunchen altijd met allemaal lekkere broodjes. Plus een eitje natuurlijk, die kan niet ontbreken. Voor pasen kocht ik ook wat accessoires voor op de tafel (en om mee te bakken). Action had namelijk hele leuke schaaltjes (bovenaan de pagina) voor maar 70 cent. Daar kocht ik er twee van met verschillende opdrukken. Een gele variant, die je hier ook op de foto ziet, en een groene. Daarnaast kocht ik ook wat leuke servetten en bij de Lidl kocht ik sillicone bakvormen!  Ik nam de mini tulband vorm en die met de paashazen. Hier probeerde ik een aantal dagen geleden pudding in te maken, dat was een minder goed idee. Paashaasjes keken erg sip. Niks hiervan is trouwens gesponsord (I wish), dit is puur omdat ik erg enthousiast ben over de spullen die ik heb gekocht.

Nu over tot business, dit lekkere hapje. Ik gebruikte citroenkwark en aardbei, maar in principe kan je alle soorten kwark en fruit gebruiken. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat! Wel vond ik deze combinatie met citroenkwark lekker fris. Wat ik zelf erg fijn vind in combinatie met het zoete suikerschelpje en de aardbei. Ik kon trouwens de echte Hollandse aardbeien krijgen bij de plus. Als je die ergens ziet, neem ze dan zeker! Dat zijn echt de lekkerste, vind ik.

Paashapje: suikerschelpen met citroenkwark en aardbei - SUUS KOOKT

Ziet dit er niet super kleurrijk uit? Ja toch!

Paashapje: suikerschelpen met citroenkwark en aardbei

Bereidingstijd: 2min
Porties: 6

Wat heb je nodig?

Bereiding

  1. Haal de suikerschelpen uit de verpakking en schep met een lepel wat citroenkwark op elke suikerschelp
  2. Leg als kers op de taart (haha) de aardbei op de kwark. Je kan het kroontje van de aardbei er af halen, dat is makkelijker eten. Maar als je dit niet doet ziet het er wel erg leuk uit 🙂
  3. Smullen maar!

Dan nog een laatste vraag: wat eten jullie allemaal voor lekkers met pasen? Ik ben erg benieuwd 🙂 Ik hoorde iemand laatst zeggen dat ze gourmetten, is dat voor meer mensen een traditie? Laat het me weten in de comments!

 

Tip: Wil je iets hartigs maken? Misschien is deze mousse van makreel dan wel iets voor jou!

 

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.