Pasta met roomkaas, verse kruiden en garnalen

pasta met roomkaas tomaat verse kruiden en garnalen

Pasta met roomkaas is een gerecht wat ik onlangs bedacht doordat mijn vader bezig is met afvallen. Dit doet hij met een koolhydraatarm dieet. Eerst had ik hier niet zoveel interesse in, maar de laatste tijd wel. De gerechten die hij moet eten en de dingen die we nu in huis hebben vind ik namelijk echt super. Lekkere salade’s, avocado toast, blauwe bessen en lekkere notenrepen. Daar word ik wel blij van. Een van de recepten die we voor hem moesten maken was een pasta met tomaat, light roomkaas en garnalen. Dat lustte ik ook wel, dus maakte ik deze variant. Uiteraard zonder koolhydraatarme pasta en light roomkaas. Daarnaast voegde we verse kruiden uit onze tuin toe, heerlijk!

Wat ik vooral zo lekker vind aan dit recept is de combinatie van de roomkaas met de tomaat. Dit maakt een lekker sausje over de pasta. Daarnaast is dit ideaal als je een snelle maaltijd moet maken door de week. Voor de pasta maakte ik gebruik van fusilli. Dat werkt het beste bij deze saus, die blijft dan goed op de pasta zitten.

pasta met roomkaas tomaat verse kruiden en garnalen

Pasta met roomkaas, verse kruiden en garnalen

Bereidingstijd: 15 min
Porties: 4

Ingrediënten

 • 4 eetlepels (150 gram) roomkaas, eventueel een light versie
 • Een paar sprieten verse bieslook
 • Een handje basilicum
 • 1 teentje knoflook
 • 4 tomaten
 • 1 ui
 • Grote garnalen (ongeveer 5 per persoon)
 • 100 gram champignon (optioneel)
 • Pasta (100 gram per persoon)

Bereiding

 1. Kook de pasta in ruim water. Kijk voor de kooktijd even op de verpakking.
 2. Snij de tomaat, ui en champignon in kleine stukjes. Snij daarna de knoflook zo fijn mogelijk en pel de garnalen.
 3. Zet een pannetje op middelhoog vuur en doe hierin wat olijfolie met de ui en knoflook. Als de ui glimt voeg dan de roomkaas, bieslook, basilicum, tomaat, champignon en garnalen toe. Roer zodat de roomkaas een saus wordt. Als de garnalen mooi roze zijn is de saus klaar.
 4. Schep op ieder bord wat pasta en serveer daarover heen de saus met garnalen.

Eetsmakelijk!

Tip: bekijk ook eens dit recept voor pasta pesto

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Mis geen recepten!
  Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.