Tiktok feta pasta met tomaat, knoflook en basilicum

De tiktok feta pasta. Als je een tiktok account hebt dan heb je hem sowieso voorbij zien komen. Hij is inmiddels bekend over de hele wereld en dat is niet zo gek ook. Het is een erg lekker recept waarmee je verschillende kanten mee op kan. Ik heb al veel variaties online zien komen, maar het leek me goed om in ieder geval het origineel met jullie te delen. Eigenlijk ook een beetje voor mezelf, zodat ik niet meer op Tiktok hoef te zoeken wat ik er ook alweer in deed. Dit recept is overigens ook erg makkelijk. Je gooit alles in een ovenschaal en hoeft alleen pasta los te koken. Daar hou ik wel van!

Tiktok feta pasta met tomaat, knoflook en basilicum

Bereidingstijd: 10min
Oven tijd: 30 min

Ingrediënten

 • 1 bakje cherry tomaatjes
 • 1 pakje feta
 • 3 teentjes knoflook
 • handje basilicum
 • olijfolie
 • zout en peper
 • 300 gram pasta

Bereiding

 1. Was de tomaatjes en haal de kroontjes er af. Laat het vocht uit het pakje feta lopen. De knoflook hoef je niet te pellen of snijden. De tomaatjes kan je ook heel laten.
 2. Neem een grote ovenschaal en leg daar het hele blok feta in, samen met de tomaatjes en teentjes knoflook. Sprenkel er flink wat olijfolie overheen en voeg naar smaak zout en peper toe.
 3. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
 4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet deze af en zet de pasta alvast klaar.
 5. Haal de ovenschaal uit de oven. Haal de velletjes van de knoflook en prak alles met een vork door elkaar tot een saus.
 6. Mix de pasta door de saus en voeg de basilicum toe. Als je het op borden schept is het leuk om te garneren met een extra blaadje basilicum.

Eet smakelijk!

Wil je een andere pasta proberen? Maak dan eens pasta pesto of pasta risotatta

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Mis geen recepten!
  Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.