Pastasalade met rode pesto en garnalen

pastasalade met rode pesto en garnalen

Pastasalade met rode pesto! Weer eens iets anders dan de pasta met groene pesto en tomaat die we zo veel zien. Deze salade met pasta is heel makkelijk te maken en binnen 10 minuten klaar. Ik maakte hem als bijgerecht bij een barbecue, maar je kunt hem prima als maaltijd salade maken. Zorg er dan gewoon voor dat je er genoeg garnalen in doet, dan vult hij goed.

De garnalen en tomaatjes heb ik voor dit recept op de barbecue geroosterd. Een leuk detail van deze maaltijd vind ik dat er 3 soorten tomaat in zitten. De pesto bevat tomaat, dan zijn er zongedroogde tomaten en de gegrilde tomaatjes van de barbecue. Een lekkere toevoeging voor dit recept zijn geroosterde pijnboompitjes. Ik heb deze zelf niet op de foto in mijn salade, maar geloof mij dat het erg lekker is!

pastasalade met rode pesto en garnalen

Pastasalade met rode pesto en garnalen

Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4

ingredienten

 • 200 gram garnalen
 • 300 gram penne pasta
 • 100 gram cherry tomaatjes
 • 100 gram rucola sla melange
 • 80 gram zongedroogde tomaten
 • 4 eetlepels rode pesto
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 2 theelepels kurkuma

Bereiding

 1. Kook de pasta gaar volgens de tijd op de verpakking. Mijn pasta moest 8 minuten koken. Giet deze daarna af en zet apart. Om de pasta niet te hard te laten worden kan je er wat vocht bij laten zitten.
 2. Neem een schaal en doe hierin de sla en pasta. Voeg de pesto en zongedroogde tomaten toe aan de sla. Eventueel kun je de zongedroogde tomaten in kleinere stukken snijden, zodat het wat makkelijker eet.
 3. Marineer de garnalen in een kommetje in de olijfolie en kurkuma. Let op! Je handen worden hier geel van.
 4. Grill de cherry tomaatjes en garnalen op de barbecue en voeg ze daarna toe aan de salade.

Eetsmakelijk!

Tip: bij de action kan je matjes kopen voor op de barbecue. Deze zijn erg handig als je kleinere dingen, zoals de tomaatjes, wil roosteren op de barbecue. Dan vallen ze er niet tussendoor! Daarnaast branden ze ook minder snel aan.

Geen zin in pastasalade met rode pesto? Maak dan eens pasta salade met tonijn

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Mis geen recepten!
  Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.