Notenreep met walnoot, amandel en cashewnoten

Deze notenreep is mijn nieuwe verslaving de laatste tijd. Het is een ideaal tussendoortje met veel goede vetten en energie. Daarnaast is hij uiteraard ook erg lekker. Zelfs voor een weekendje weg hebben we een versgebakken ongesneden reep meegenomen. Gewoon opvouwen in een bakpapier en klaar!

Het recept voor de notenreep is vrij eenvoudig en snel te maken. Wel is het belangrijk dat je oplet bij het toevoegen van de appelstroop. Na de reep meer dan 10 keer gemaakt te hebben kwamen we er achter dat hij soms wel eens wat uit elkaar valt. Dit komt – denk ik – door te veel appelstroop. Hou je dus netjes aan de verhoudingen! Dan komt het goed. Daarnaast is het ook belangrijk dat je ongezouten noten koopt, om het recept te laten slagen. Wij gebruiken de zakjes met noten van de lidl.

Voor het bakken van de notenreep gebruiken wij een broodblik, zo wordt hij mooi langwerpig. Heb je dat niet in huis? Dan kan je ook prima iets anders gebruiken zoals een kleine ovenschaal, springvorm of bakplaat. Zolang de zijkant maar hoog genoeg is.

notenreep met walnoot ongesneden
notenreep walnoot amandel cashew

NOTENREEP MET WALNOOT, AMANDEL EN CASHEWNOTEN

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 15 minuten
Porties: 10 repen

ingrediënten

 • 50 gram walnoten
 • 50 gram cashewnoten
 • 75 gram amandelen
 • 1 eetlepel kokos
 • 1 maiswafel of rijstwafel
 • 25 gram honing
 • 1 eetlepel appelstroop
 • 25 gram havervlokken
 • 1 eetlepel kokosolie

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
 2. Neem een keukenmachine, blender of andere mixer (ik gebruik deze Bosch mixer, die is super handig) en doe hierin alle noten. Mix (niet te lang) zodat het kleine stukjes worden. Het is niet erg als er wat grote stukken in zitten, dit is juist lekker. Kijk voor de structuur even op mijn foto’s.
 3. Breek de maiswafel in kleine stukjes en doe deze bij het notenmengsel. Voeg daarna ook de kokos, havervlokken honing en kokosolie toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar.
 4. Neem een kleine ovenschaal, of een broodblik zoals ik, en doe hierin een bakpapiertje. Schep het notenmengsel erin en druk het geheel goed aan. Je kan de schaal ook invetten in plaats van bakpapier te gebruiken, alleen is mijn ervaring dat je de reep met bakpapier makkelijker uit de schaal haalt.
 5. Bak de notenreep voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Eetsmakelijk!

Zin in een ander lekker hapje en heb je nog oud brood over? Maak dan eens broodpudding met appel en kaneel.

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Mis geen recepten!
  Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.