Banaan tussendoortje met citroen en kokos

Ben je een beetje gek op banaan? Mooi! Want ik heb dit lekkere banaan tussendoortje voor je met citroen en kokos. Eigenlijk is het ook niet meer dan dat, lekker makkelijk he? Ik eet zelf best veel banaan. Bij mijn havermout, in een smoothie of gewoon zo. Tegenwoordig zie ik ook veel mensen banaan gebruiken in pannenkoekjes, muffins en andere baksels. Ook lekker! Je kan banaan namelijk gebruiken om bepaalde ingrediënten in je recepten te vervangen, daar wordt het soms net iets gezonder van. Vooral als je iets zoet wilt maken, ideaal.

Even een andere mededeling, deze week is de nationale week zonder vlees. Ik schreef er al eerder over in een artikel, want ik doe mee! Ik vind het een goed initiatief, want ik ben me er zelf bewust van dat ik het eigenlijk veel te veel eet. Ietsje minder zou best goed zijn voor mijn gezondheid. Ik ben dus ook benieuwd wat deze week me voor lekkers gaat brengen. Ik deel deze week ook nog een recept voor een lekkere couscous salade, voor als jullie inspiratie nodig hebben, maar op mijn blog kan je nog veel meer vinden voor deze week. Maak bijvoorbeeld lekkere quesadillas, pasta pesto of noedelsoep, maar dan zonder het vlees.

close-up banaan tussendoortje gerold in citroen en kokos - SUUS KOOKT

Banaan tussendoortje met citroen en kokos

Bereidingstijd: 10 min
Porties: 2

Wat heb je nodig?

 • 2 rijpe bananen
 • Citroensap van 1 halve citroen
 • Een handje kokos snippers (wel die fijngemalen)
 • Chocolade snippers (optioneel)

Bereiding

 1. Zet 2 bakjes en 1 bordje klaar. Giet in 1 bakje het citroensap en in het andere de kokos snippers
 2. Snij de banaan in stukken van 2/3 cm.
 3. Dompel de stukken banaan in het citroensap en rol ze daarna door de kokos en leg ze daarna op het bordje. Doe dit voor alle stukjes.
 4. Strooi als je dit lekker vind nog wat chocolade snippers over de banaan heen of rasp wat chocolade als je dit thuis hebt liggen.

Snackze!

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Dinja
  11 maart 2018 at 15:08

  Dit klinkt echt heel lekker, ga ik zeker eens een keer proberen 🙂

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.