Havermout ontbijtje met gebakken banaan

Het is goed om variatie te hebben in wat je allemaal eet, maar als ik eerlijk ben varieer ik helemaal niet zo veel met mijn ontbijt. Ik eet vaak havermout met banaan, gewoon zo zonder toevoegingen. Terwijl het juist zo lekker kan zijn met wat extra’s er doorheen. Dus hierbij een recept voor de mensen die net als ik niet zo veel variëren met hun ontbijt! Havermout bevat heel veel vezels (en banaan ook), waardoor je voor een langere tijd een verzadigd gevoel hebt. Door de banaan, kokos en maple syrup wordt je ontbijtje lekker zoet en de walnoten geven het wat extra crunch.

close up havermout met banaan en maple syrup

Havermout ontbijtje met gebakken banaan

Bereidingstijd: 15 min
Porties: 1

Wat heb je nodig?

 • 40 gram havermout
 • 150 ml melk
 • een handje kokos snippers
 • 3/4 walnoten
 • 1 banaan
 • maple syrup
 • Klontje boter

Bereiding

 1. Rooster de kokos snippers en walnoten in een droge pan tot ze een beetje bruin worden. Dit gaat het makkelijkst op hoog vuur, maar dan moet je er wel bij blijven staan, want dat gaat heel snel.
 2. Snij de banaan door de helft en bak deze in de pan met een klontje boter op middel heet vuur tot hij een bruin laagje krijgt. Dit bruine laagje ontstaat vanzelf door de suiker in de banaan die karameliseerd, dus je hoeft zelf helemaal niks toe te voegen!
 3. Doe de melk en havermout bij elkaar en verwarm in een pannetje tot het een dikkere pap is. Of kies voor de makkelijke optie en gebruik net zoals ik de magnetron. Na ongeveer 1 1/2 minuut op 1000 zal het klaar zijn (of iets langer op 800).
 4. Strooi de kokos en walnoot over de havermout, leg de banaan erop en giet er een beetje maple syrup overheen.

Eetsmakelijk!

P.s. ben je gek op kokos? bekijk dan ook dit recept voor een lekker toetje kokos rijstepap

You Might Also Like

4 Comments

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.