Watermeloen slushpuppy

Slushpuppy is eigenlijk niks meer dan een bevroren limonade. Door het rond draaien van de machine blijven de ijs kristallen klein, hierdoor kan je het door een rietje drinken. Als kind vond ik het helemaal geweldig. De machine’s die grote hoeveelheden slushpuppy koud hielden en rond draaide. Het liefst nam ik een smaak en at ik het met het uiteinde van het rietje in plaats van dat ik het opdronk. Ik begreep andere kinderen nooit die de twee smaken (blauw en rood) door elkaar deden. Dan kreeg je een soort vieze paarse kleur.

Ik besloot een eigen slushpuppy te maken, maar dan een die volwassenen ook lekker vinden. Namelijk een watermeloen slushpuppy! Watermeloen is heel geschikt om slush puppy van de maken omdat het, naast dat het heel lekker is, veel vocht bevat. Hierdoor krijg je tijdens het mixen van het ijs een goede textuur die echt op de oude vertrouwde slush puppy lijkt. Daarnaast is dit recept ook nog eens veel verantwoorder, want je gebruikt geen siroop. Win win dus!

watermeloen slushpuppy closeup, een lekker verkoelend drankje

Watermeloen slushpuppy

Tijd in vriezer: 2-3 uur
Bereidingstijd: 10 min
Porties: 2

Ingrediënten

 • 1/4 watermeloen (ongeveer 500 gram)
 • 1 halve limoen
 • water

Bereiding

 1. Snij de watermeloen in kleine blokjes en doe ze in de vriezer. Ik gebruik hiervoor vaak een diepvrieszakje of een gewoon plastic zakje. Die kan je neerleggen zodat niet alles aan elkaar vast vriest. Laat de watermeloen 2 tot 3 uur in de vriezer liggen.
 2. Als de watermeloen goed bevroren is kun je hem gebruiken. Neem een grote blender en doe hier de watermeloenblokjes in. Pers het sap van de limoen uit en doe dat er bij. Voeg als laatst een scheutje water toe.
 3. Blend alle ingrediënten tot er een slush puppy textuur ontstaat en je geen grote stukken meer ziet. Je moet waarschijnlijk af en toe even stoppen met mixen en het ijs met een lepel doorroeren.

Eet smakelijk!

Tip: Je kan met watermeloen ook een lekkere watermeloen mojito maken.

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Mis geen recepten!
  Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.