Milkshake aardbei met vanille ijs

milkshakes aardbei vanille ijs

Milkshake aardbei is voor mij een echte guilty pleasure. Toen ik jonger was maakte ik deze milkshake vaker met mijn broertje. We vulde zelf de blender met lekker veel vanille ijs en fruit. Meestal gebruikte we banaan omdat dit al in huis was, maar tegenwoordig ben ik echt gek op aardbei. Zeker in de zomer als de Hollandse aardbeien er weer zijn ben ik helemaal in mijn nopjes. Ze zijn dan vaak zo lekker zoet dat je helemaal geen suiker nodig hebt! Wij hebben een handige blender met een dop. Zo kan je als je te veel hebt gemaakt, de blender in de koelkast zetten voor later. Let wel op dat het ijs dan verder smelt, dus uiteindelijk wordt het aardbeien melk (haha).

Deze milkshake kan je ook heel makkelijk met een andere vrucht maken. Denk bijvoorbeeld aan banaan, mango of ananas. Allemaal lekker! Vooral als je vers fruit gebruikt is het top! Een goed alternatief voor vers fruit is de smoothiebox met fruit van de lidl, die staan in de vriezer. Deze zijn vooral handig als het fruit eventjes moet liggen. In de vriezer blijft het vrij lang goed. Deze boxen zijn ook erg handig als je een smoothie of smoothiebowl wilt maken of een lekkere fruitsalade.

milkshake aardbei vanille ijs staand

Milkshake aardbei met vanille ijs

Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 2

ingrediënten

 • 10 lepels vanille ijs
 • Een scheut melk
 • 200 gram aardbeien

Bereiding

 1. Was de aardbeien en haal de kroontjes van de aardbeien af. Dit is het makkelijkst met een mesje. Zet de aardbeien klaar in een bakje.
 2. Schep 10 lepels vanille ijs in een blender en voeg de melk en aardbeien toe. Als je een kleine blender gebruikt, kan je het ook per glas maken en de ingrediënten door 2 delen.
 3. Mix totdat het een gladde milkshake is. Dit heb je meestal wel binnen 1 minuut gedaan.
 4. Schenk de milkshake aardbei in mooie glazen, doe er een leuk rietje in en versier het glas met een extra aardbei als je die nog over hebt.

Enjoy!

Tip: als de milkshake te dik is kan je melk toevoegen. Andersom als de milkshake te dun is kan je extra ijs toevoegen.

Tip2: als je een gezonde milkshake wilt kan je het ijs en de melk vervangen voor yoghurt. Dan heb je een lekkere aardbeien smoothie.

Wil je een lekker toetje maar geen milkshake aardbei? Bekijk hier het recept voor een aardbei smoothiebowl.

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Mis geen recepten!
  Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.