American pancakes met blauwe bessen & witte chocolade

American pancakes zijn super lekker. Het zijn eigenlijk gewoon super luchtige pannenkoekjes. Om ze zo luchtig te krijgen hoef je maar een ding te doen. Namelijk; de eiwitten opkloppen. Die eiwitten schep je door je beslag mengsel, waardoor het zo luchtig wordt. Ik maakte dit recept op verzoek, want mijn vriend had wel zin in een goede pannenkoek. Waarbij hij graag witte chocolade wilde hebben. Dat vond ik uiteraard geen slecht idee! Ik nam er ook nog blauwe bessen bij, die super lekker zijn zowel in de pannenkoek als er op. Je pannenkoekjes zien er alleen minder mooi uit als je ze er in bakt, maar volgens mijn schoonfamilie is dat het lekkerst. Wat je ook kan doen met de bessen, is ze even in een pannetje opwarmen. Hmmmm. Ik maakte voor dit recept allemaal kleine pannenkoekjes, maar je kunt zo ook iets groter maken. Dan kan je er meer warme bessen of ander lekkers op doen. Genoeg tips lijkt mij, laten we de handen uit de mouwen steken!

American pancakes met blauwe bessen & witte chocolade - SUUS KOOKT

American pancakes met blauwe bessen & witte chocolade

Bereidingstijd: 50 min (of langer als je een trage pannenkoekenbakker bent, haha)
Porties: voor 3 personen

Ingrediënten

 • 100 gram blauwe bessen
 • 115 gram bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • snufje zout
 • halve reep witte chocolade
 • 200ml melk
 • 3 eieren

Bereiding

 1. Neem een mengkom om de ingrediënten in te mixen en doe hier in de bloem, bakpoeder, zout en melk.
 2. We gaan nu de eieren scheiden. Pak hiervoor een glazen of stenen kom (belangrijk!). Breek de eieren en laat het eiwit in de glazen kom lopen. Zorg er voor dat er geen eigeel bij komt. Doe vervolgens het eigeel in de mengkom bij het bloemmengsel.
  *Als het goed is heb je nu twee kommen. Een met eiwitten en een met een mengsel van bloem, melk etc. *
 3. Neem een mixer en klop de eiwitten, totdat er witte pieken ontstaan. Klop vervolgens het bloemmengsel in de mengkom tot een beslag zonder klontjes.
 4. Voeg de eiwitten bij het beslag en roer het voorzichtig met een lepel door.
 5. Neem een koekenpan en verwarm hierin een beetje boter. Schep ongeveer 1 of 2 lepels beslag in de pan en bak kort tot je een mooi bruin pannenkoekje hebt. Doe dit tot al het beslag op is.
 6. Breek de chocolade grove stukken en doe het in een klein bakje. Smelt de chocolade vervolgens door het even in de magnetron te zetten. Ik deed dit voor 1 minuut op 600 watt. Blijf er bij staan, voor het geval dat 😉
 7. Serveer de pannenkoeken met de blauwe bessen en de gesmolten chocolade er over heen.

Enjoy!

Liever gezonde pannenkoeken? Bekijk dan dit recept voor chocolade pannenkoekjes

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Nicole Orriëns
  11 juni 2018 at 05:03

  Ik vind dat ze er zo mooi uitzien! Vooral die bovenste foto vind ik erg leuk!

 • Reply
  An
  11 juni 2018 at 06:12

  Onthouden. Ik ben verzot op blauwe bessen.

 • Reply
  Felice Veenman
  11 juni 2018 at 07:05

  American pancakes staan nog steeds op mijn lijstje van dingen die ik eens wil maken. Alleen in mijn recept gebruik je karnemelk ipv melk. En waarom moet ik een stenen of glazen kom gebruiken? dat maakt zoveel herrie bij het mixen?

  • Reply
   suus
   11 juni 2018 at 07:33

   Karnemelk kan inderdaad ook goed. Misschien zelfs beter, maar dat had ik niet in huis 😉 Je moet een stenen of glazen kom gebruiken, omdat die vaak beter vetvrij zijn. Als je eiwitten opklopt en er komt vet bij kan je kloppen tot je een ons weegt. Dan worden het nooit pieken! Plastic is eigenlijk altijd een no-go. Hoe goed je het ook schoonmaakt het blijft altijd een soort van vettig. Een andere tip is trouwens om citroensap te gebruiken om de kom en de garde even schoon te maken. Dat ontvet ook goed.

 • Reply
  Aniek
  11 juni 2018 at 11:53

  Lekker! Ik maak ze wel vaker, maar niet met witte chocolade. Klinkt wel goed!

  • Reply
   suus
   11 juni 2018 at 12:24

   Zeker het proberen waard!

 • Reply
  Bianca
  11 juni 2018 at 14:22

  Ik vroeg me altijd al af wat er anders was aan american pancakes dan aan onze pannenkoeken, blijkt dus dat ze luchtiger zijn. Deze zien er echt heerlijk uit!

 • Reply
  Manon
  11 juni 2018 at 17:44

  OMG met witte chocolade zou ik nooit zelf bedacht hebben, maar wat een goeie ocmbi! En dat terwijl ik helemaal niet van zoete ontbijtjes houd haha. Prachtige foto’s trouwens, stylish!!

  • Reply
   suus
   12 juni 2018 at 07:33

   Dankjewel!

 • Reply
  Janet | thatonetime
  11 juni 2018 at 17:56

  Heerlijk! Ik ben dol op pannenkoeken en ook op deze variant. Die witte chocolade mag nog wel iets meer hoor!

 • Reply
  Loena
  11 juni 2018 at 18:45

  Wie wil er nu niet met pannekoeken met witte chocolade ontbijten? En die tip met het eiwit opkloppen ga ik zelf ook proberen!

  • Reply
   suus
   12 juni 2018 at 07:32

   Leuk dat je het gaat uitproberen!

 • Reply
  Eline
  12 juni 2018 at 12:24

  Oooh mjammie! Dat ziet er overheerlijk uit. Ik hou van blauwe bessen en chocolade! Double win!

 • Reply
  Saar
  12 juni 2018 at 19:40

  OMG, dit moet ik zo maken! Love pannenkoeken en witte chocolade!

 • Reply
  Bouchra
  13 juni 2018 at 07:12

  Ik ben dol op pancakes maar maak ze echt te weinig. Je hebt mij weer geïnspireerd! Dank je!

 • Reply
  Kevin
  13 juni 2018 at 07:16

  Wauw! Je foto’s zijn echt heel mooi!!
  Kost het veel tijd om ze te maken?

  • Reply
   suus
   13 juni 2018 at 07:43

   Dankjewel! Ligt een beetje aan de foto, sommige heb ik hem in 5 minuutjes gemaakt en met andere duurt het iets langer.

 • Reply
  Maddy - Meer met mama
  14 juni 2018 at 07:46

  Hoe heerlijk ziet dit er uit zeg!! dit sla ik op!

 • Reply
  pannenkoekjes van griekse yoghurt met blauwe bessen - SUUS KOOKT
  19 april 2020 at 12:18

  […] ook, want ze zijn super lekker. Eerder maakte ik al een keer soortgelijke pannenkoekjes. De guilty variant met witte chocolade. Die waren heerlijk. Dit keer leek het me interessant om eens een variant te maken met griekse […]

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.