Frisse watermeloen mojito

Watermeloen mojito, een lekkere twist op de gewone (en super populaire) mojito. Ik maakte dit drankje vorige week, toen het zonnetje nog zo hard scheen. Inmiddels is het weer iets minder zonnig, maar dit drankje brengt je helemaal terug in de stemming. Dat kunnen we wel gebruiken voor koningsdag toch! Dit drankje leent zich ook heel goed om te maken zonder alcohol. Je voegt dan gewoon geen rum toe en het wordt een super lekkere limonade. Ook lekker voor kinderen.

Tijdens het maken van de foto’s vergat ik iets heel belangrijks. Namelijk; het ijs! En jongens, die moet je er echt wel bij doen hoor. Dat maakt het drankje extra verfrissend en het ziet er nog leuker uit dan op mijn plaatje.

Watermeloen mojito - SUUS KOOKT

Watermeloen mojito

Porties: 3
Bereidingstijd: 10 min

Wat heb je nodig?

  • 1 limoen
  • een halve watermeloen
  • 3 shotglaasjes vol witte rum
  • een bosje munt (15 – 30 blaadjes)
  • ijsblokjes

Bereiding

  1. Snij de watermeloen doormidden (als je niet al een halve gekocht hebt) en lepel of snij al het vruchtvlees er uit.
  2. Doe al de watermeloen in een blender en mix tot er geen grote stukken meer in zitten. Pak vervolgens een kom of maatbeker en een zeef. Giet de meloen door de zeef in de kom, zodat je een helder meloensap krijgt.
  3. Zet glazen klaar. Snij de limoen in plakjes en leg in elk glas 1 of 2 plakjes op de bodem. Voor wat extra smaak kan je ook nog wat limoensap uitpersen en in de glazen doen.
  4. Pluk wat munt blaadjes van de takjes en leg in elk glas een stuk of 5 tot 10 blaadjes. Kneus nu de blaadjes en limoen met een stampertje (gewoon even geweld gebruiken voor de smaak dus).
  5. Voeg nu in elk glas een shot glaasje met witte rum toe. Voeg daarna het sap van de watermeloen toe en de ijsblokjes.

Als versiering kan je nog een stukje meloen snijden en die op de rand van het glas doen. Dat ziet er erg leuk uit.

 

Zin in een drankje zonder alcohol? Bekijk dan deze lekkere groene smoothie

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.