Groene smoothie voor zoetliefhebbers met kiwi en spinazie

Bij een groene smoothie denken mensen snel al dat ze helemaal niet zoet zijn en je gewoon groenten aan het drinken bent, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn! Deze smoothie bevat zowel fruit als groenten en is lekker zoet! Ik vind het zelf super lekker en het is nog gezond ook. Er zitten veel vezels, anti oxidanten, vitamine en mineralen in. Vooral Vitamine C zit veel in deze smoothie door de kiwi, maar o.a. ook vitamine K, C, B, E. Een hele hoop dus! Laat je niet afschrikken door de groenten en vitamine, want hij is echt lekker. Je zou hem ook kunnen drinken als ontbijt, handig als je weinig door je keel krijgt in de ochtend.

Een mooi drankje dus om mijn week zonder vlees goed af te sluiten. Is het bij jullie gelukt? Ik vond de week helemaal niet zwaar en eigenlijk voelde ik me er alleen maar super goed door. Wel vond ik het lastig voor de mensen om mij heen. Zowel mijn ouders als schoonouders eten gewoon (bijna) elke dag vlees. Dus ik voelde mij een beetje bezwaard om dan niet mee te kunnen eten. Het ging gelukkig wel gewoon goed, maar ik vind het nog een lastig punt. Stoppen met vlees eten ga ik ook niet door deze nationale week. Wel ben ik van plan om te gaan minderen met vlees. Elke dag vlees is voor mij echt niet nodig, dan komt het mijn oren uit. Ik denk dat ik zo ongeveer 3 dagen ga minderen, waarvan ik dan 1 dag vis kan eten en de rest helemaal vega. Wat denken jullie? En heeft het iets veranderd voor jullie?

Groene smoothie voor zoetliefhebbers met kiwi en spinazie - SUUS KOOKT

Groene smoothie voor zoetliefhebbers met kiwi en spinazie

Porties: 2
Bereidingstijd: 10 min

Wat heb je nodig?

  • 2 bananen
  • 1 appel
  • 1 handje verse spinazie
  • 2 kiwi’s
  • 100 ml water

Bereiding

  1. Pel de bananen. Snij de appel in grove stukken en verwijder het klokhuis. De schil kan je er gewoon om laten, maar als je daar niet van houdt kan je de appel ook schillen.
  2. Schil de kiwi’s, of lepel het vruchtvlees er uit.
  3. Stop alle ingrediënten in de blender en blend tot het een smoothie is. Als de smoothie te dun is kan je wat meer banaan toevoegen, dit maakt hem dikker en zachter. Als de smoothie te dik is kan je er altijd wat water bij doen.
  4. Schenk het in glazen en klaar!

 

p.s. Als je nou liever ijs eet dan smoothie drinkt, kijk dan even mijn recept voor gezond ijs.

You Might Also Like

4 Comments

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.