zelf ijsthee maken

Ijsthee is een lekker verfrissend drankje voor met het warme weer. Alleen vind ik de variant van de supermarkt niet altijd zo lekker. Hij is vooral heel erg zoet. Dus maakte ik het zelf! Voor het recept heb ik inspiratie op gedaan uit het boek “Smokey goodness 3”, die mijn vader onlangs kocht. Hierin staat een recept voor Afrikaanse ijsthee die ik heb aangepast naar mijn wensen. Eigenlijk maakte ik twee versies voor ik precies wist welke het lekkerst was. Mijn eerste versie had ik net iets te lang getrokken, waardoor hij bitter werd. Niet zo lekker. Het is dus belangrijk dat je wel goed op de tijd let met dit recept! Ook liet ik de gember de tweede keer weg, omdat hij naar mijn mening daar door ook erg sterk werd. Als je nou een van gember houdt kan je het toevoegen aan het begin van het recept.

zelf ijsthee maken - SUUS KOOKT

zelf ijsthee maken

Bereidingstijd: 15 min
Porties: 4 tot 6

Wat heb je nodig?

 • 60 gram suiker
 • 1 liter water
 • 2 zakjes rooibos thee
 • 20 ml sap van een sinasappel
 • 20 ml sap van een limoen
 • schillen van 3 sinaasappels
 • schillen van 3 limoenen
 • ijsklontjes, hoeveelheid naar wens

Bereiding

 1. Doe het water en de suiker in een pan. Breng het aan de kook, zodat de suiker oplost in het water.
 2. Zet het water op laag vuur en doe het sap, de schillen en zakjes thee in het water.
 3. Laat het water 10 minuten trekken met alle ingrediënten.
 4. Giet het mengsel door een zeef in een grote kan.
 5. Vul glazen met ijs en giet de ijsthee er overheen. Ik gebruikte gebroken ijs, wat ik zelf erg lekker vind met dit weer. Je kan dit simpel zelf doen door ijsklontjes in een zak te doen en die stuk te slaan.

 

Heb je liever een lekkere smoothie? Bekijk dan dit recept voor groene smoothie

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Mis geen recepten!
  Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.