Kruidige speculaas chocolademelk

Mag het nog? Jawel toch. Lekkere warme speculaas chocolademelk! Ik had nog wat restjes over van mijn vorige recept voor fancy chocolade, want ik had natuurlijk veel te veel extra gekocht. Silly me. Ik besloot er echte chocolademelk van de maken en dat was best een succes! Ik ben heel erg gek op kaneel en koekkruiden, die gebruik ik vaak in mijn havermout als ontbijt. Nu dacht ik, waarom niet in de chocolademelk? En dat idee was zo gek nog niet. Deze chocolademelk is lekker kruidig en heeft een speculaas smaakje. Het is een goed recept voor als je weer eens iets anders wil proberen. Ik zag laatst ook een recept voor chocolade met mint en een met peper er in. Dat lijkt mij dan weer helemaal niks, wat vinden jullie? Ik ben sowieso trouwens niet zo’n van van chocolade in rare combinaties. Als het gecombineerd wordt met fruit vind ik het meestal ook niks.

close-up chocolademelk met melkschuimKruidige speculaas chocolademelk

Bereidingstijd: 10 min
Porties: 2

Wat heb je nodig?

 • 100 gram chocolade
 • 400 ml melk
 • Een snufje koek kruiden
 • Een theelepel kaneel

Bereiding

 1. Breek de chocolade in stukjes
 2. Doe de melk in een pannetje en zet het op laag vuur
 3. Voeg de chocoladestukjes bij de melk en roer tot deze is opgelost
 4. Voeg als laatst de kruiden toe en giet het in bekers

Tip: Als je thuis een melkopschuimer hebt, kun je die gebruiken om wat schuim op je chocolademelk te maken! Extra lekker.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Armande.net
  2 februari 2018 at 15:52

  O, dat klinkt geweldig! En ik heb nog een heel potje speculaaskruiden waar ik geen plannen mee heb…

 • Reply
  Joanne
  6 februari 2018 at 10:29

  Leuk idee zeg ! Zeker het proberen waard.

 • Reply
  Chocolademousse van avocado en banaan - SUUS KOOKT
  26 april 2018 at 08:24

  […] Meer recepten met chocolade? Probeer deze chocolade pannenkoekjes of lekkere chocolademelk […]

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.