Chocolademousse van avocado

Chocolademousse van avocado. Een gezondere variant dan het normale goedje, gemaakt van fruit! Ik vind dit zelf een erg lekkere snack en het is ook heel makkelijk te maken. Je doet alles gewoon in de blender. Hebben jullie al door dat de blender mijn beste vriend is? Ik gebruik hem echt overal voor; soepjes, saus, mousse, pasta’s. Deze chocolademousse is lekker smeuïg en kan je prima even van tevoren maken en in de koelkast zetten. Vergis je alleen niet. Ondanks dat het gezonder is, bevat het nog wel veel calorieën door de avocado. Als dit je nou niet uit maakt en je nog meer chocolade wil (tja, wie niet) dan kan je er ook voor kiezen om nog 2 blokjes chocolade te smelten en die er doorheen te roeren. Je kan dat smelten heel simpel doen in een bakje in de magnetron. Wel even bij blijven staan en omroeren uiteraard.

Goed nieuws voor alle chocolade liefhebbers, volgende week komt er namelijk weer een recept met chocolade! Daarnaast ben ik erg benieuwd naar wat voor recepten jullie als lezers op zoek zijn. Hebben jullie nog verzoekjes voor recepten? Of andere wensen? Dan hoor ik die graag. Volgende week zal er een nieuw soort blog online komen! Geen recept, maar een update wat ik de laatste maanden uitgespookt heb. Met uiteraard veel afbeeldingen, want dat is het leukst 🙂

Chocolademousse van avocado

Chocolademousse van avocado

Portie: 2 (of 1 als je van chocolade houdt)
Bereidingstijd: 5 min

Wat heb je nodig?

  • 1 banaan
  • 1 avocado
  • 3 theelepels cacao poeder
  • 1 eetlepel honing

Bereiding

  1. Snij de avocado doormidden, haal de pit eruit en lepel het “vruchtvlees” er uit.
  2. Ontdoe de banaan van zijn schil
  3. Stop de banaan, avocado, honing en cacao poeder allemaal in een blender en mix het geheel totdat het een gladde mousse is
  4. Enjoy!

 

tip: in plaats van honing kan je ook gebruik maken van suiker of ahornsiroop

Meer recepten met chocolade? Probeer deze chocolade pannenkoekjes of lekkere chocolademelk

You Might Also Like

3 Comments

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.