Zelf chocolade granola maken

Zelf granola maken is helemaal niet zo moeilijk. Ik had er eigenlijk nooit eerder over nagedacht, totdat ik een recept las in het kookboek “Zoetrecepten” (erg leuk boek trouwens). Toen dacht ik; ja waarom ook niet? Veel granola en cruesli bevat vaak super veel suiker en dingen die ik niet lekker vind. Dus zo heb je zelf de regie over wat er in zit. Ik ben namelijk niet zo heel erg dol op gedroogd fruit en rozijnen. Heb je wel eens geprobeerd om een versie te vinden zonder die dingen? Best wel moeilijk. Nu zijn er gelukkig wel een aantal merken die ik toch lekker vind, maar ja als je het zelf maakt dan is het nog beter natuurlijk. Ik gebruikte in deze granola wat ik zelf lekker vind, een notenmix en cacao waardoor het een chocoladesmaak krijgt. De notenmix die ik gebruikte was van de lidl. Een ongezouten versie met pecannoten, hazelnoten, paranoten en amandelen. Ik ben vooral heel erg gek op de hazelnoten die er doorheen zitten. Zo lekker!zelf chocolade granola maken - SUUS KOOKT

Zelf chocolade granola maken

Bereidingstijd: 5min
Oventijd: 15min
Porties: 8

Wat heb je nodig?

 • 100 gram notenmix (zonder zout)
 • 3 eetlepels cacao poeder
 • 2 theelepels kaneel
 • 3 eetlepels plantaardige olie
 • 250 gram havervlokken
 • 3 eetlepels honing

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Hak met een scherp mes de notenmix in iets kleinere stukken
 3. Neem een grote kom en doe hierin de havervlokken, cacaopoeder, kaneel, olie, noten en honing. Hussel het goed door elkaar, zodat alles gemengd is. Het is goed als er stukjes aan elkaar blijven plakken (die stukken zijn namelijk het lekkerst). Als je het idee hebt dat het niet lekker aan elkaar plakt, kan je altijd nog wat honing toevoegen.
 4. Neem een bakplaat, leg er bakpapier op en schep al de granola op de plaat.
 5. Bak de granola 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat het daarna afkoelen.

Als het goed afgekoeld is zou je knapperige stukjes moeten hebben. Lekker om zo te snoepen of door de yoghurt te doen! Je kan de granola in een afgesloten bak nog 2 weken bewaren.

Zin in een ander lekker recept met chocolade? Bekijk dan deze chocolade pannenkoekjes of chocolademouse van avocado

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.