Fancy zelfgemaakte chocolade van restjes

Hebben jullie ook nog restjes chocolade thuis liggen waar je niks mee doet? Of eet je alles in een keer op? Ik ben van de eerste categorie en had dan ook nog steeds een chocoladeletter op mijn kamer liggen (ja echt, nu nog). Dit weekend maakte ik daar nieuwe chocolade brokken mee, met lekkere toevoegingen zoals nootjes. Erg leuk om als cadeau te geven (valentijns tip!!), of zelf op te eten natuurlijk.

sinterklaas chocoladeletterDit waren de restjes die ik voor dit recept gebruikte. Een oude chocoladeletter en wat kleine chocolaatjes die ik nog had liggen. Ik kocht nog wat extra in de supermarkt, zodat ik wat kon experimenteren met smaken en verschillende soorten repen. Achteraf was deze hoeveelheid genoeg geweest, want ik had uiteindelijk echt een hele berg! Die heb ik maar uitgedeeld aan familie en vrienden.

gesmolten chocolade met suikerhartjes en parelspure chocolade overgoten met witte chocolade en nootjesVerschillende soorten zelfgemaakte chocoladeFancy zelfgemaakte chocolade van restjes

Bereidingstijd: 10 min
Koeltijd chocolade: 1 uur
Houdbaar: 1 week in de koelkast

Wat heb je nodig?

 • Chocoladerestjes of een reep van de supermarkt
 • nootjes of andere versiersels

Bereiding

 1. Zet een pannetje op laag vuur en smelt daarin de chocolade. (echt laag laag, want anders brandt het aan. Je kan het ook au bain-marie smelten als je weet hoe dat moet, maar voor mij was dat niet nodig)
 2. Leg een velletje bakpapier neer en lepel daar de gesmolten chocolade op.
 3. Versieren maar!
 4. Leg de chocolade met bakpapier in de koelkast en laat het 1 uur afkoelen.

Versiering
Voor de versiering gebruikte ik een notenmix met onder andere hazelnoot, walnoot en amandel. Dit was echt super lekker! Ook versierde ik een van de chocoladestukken met witte chocolade, zoals je ziet op de bovenste afbeelding. Dat ziet er extra fancy uit. Je kan prima verschillende soorten over elkaar gieten, dat geeft een leuk effect en is even lekker. Voor de versiering kan je ook gebruik maken van marshmallow stukjes, gedroogd fruit, koekjes of suikergoed voor cake decoratie. Eigenlijk kan je bijna alles op de chocolade gooien wat je lekker vindt!

Valentijnstip!
Maak je dit voor valentijn? Gebruik dan leuke suikerhartjes om er over te strooien of giet het in een hartjes koek/cakevorm (of alle twee)!  Als je er geen mooi hart van maakt kan je het ook in stukken breken en mooi inpakken in doorzichtig papier.

Veel plezier!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Patricia Schmitz-Heres
  2 februari 2018 at 09:22

  Daar heb ik eigenlijk nog nooit over nagedacht om van restjes chocolade weer nieuwe chocolade te maken. Leuk idee!

 • Reply
  Robin
  2 februari 2018 at 13:49

  Super leuke site! Lekkere recepten ook :). Als ik in m’n eigen huisje woon, ga ik ook maar weer eens bakken.

 • Reply
  Joanne
  6 februari 2018 at 10:27

  Super leuk idee ! Ziet er heerlijk uit 🙂

 • Reply
  Kokos rijstepap met bitterkoekjes en framboos - SUUS KOOKT
  7 februari 2018 at 20:22

  […] rood tintje aan gegeven en framboos gebruikt. Ook prima om te maken voor je valentijn dus! (of chocoladebrokken, ook leuk) Je moet wel een zoetekauw zijn voor dit gerecht, want door de frambozenjam is het aardig […]

 • Reply
  DIY valentijn popcorn houders (gratis download) - SUUS KOOKT
  14 februari 2018 at 08:36

  […] ja, ik heb hier en hier ook nog een leuk recept voor valentijn. Die zijn het ook zeker waard als je nog snel iets […]

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.