Zelf verse groene pesto maken

Pesto maken is echt super makkelijk en als ik eerlijk ben ook veel lekkerder. Je hebt er niet veel voor nodig, behalve best veel basilicum blaadjes. Ik maakte groene pesto voor de barbecue van mijn vader. Lekker op een stukje stokbrood of een zelf gemaakt broodje van de barbecue. Het recept voor de barbecue broodjes komt volgende week online! De pesto is ook lekker om te gebruiken in een pasta of op een stuk gebakken zalm. Genoeg mogelijkheden om het te gebruiken dus!

Ik gebruikte basilicum, maar je kunt met heel veel groenten een lekkere dip maken. Een bekende naast de groene, is die met tomaat. Maar er zijn nog veel meer opties om een lekkere dip te maken. Wat dacht je van spinazie, geroosterde paprika, rode bietjes of boerenkool. Als je online zoekt kun je heel veel verschillende opties vinden, maar vandaag deel ik de originele variant!

Zelf verse groene pesto maken - SUUS KOOKT Zelf verse groene pesto maken - SUUS KOOKTZelf verse groene pesto maken - SUUS KOOKT

Zelf verse groene pesto maken

Bereidingstijd: 5 min
Porties: genoeg voor 2 stokbroden

Wat heb je nodig?

  • 20 gram basilicumblaadjes (ongeveer de blaadjes van een hele plant)
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 20 gram pijnboompitjes
  • zout en peper
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Was de blaadjes basilicum en haal de steeltjes er af
  2. Pel het knoflookteentje
  3. Doe de basilicumblaadjes, pijnboompitjes, parmezaanse kaas en knoflook in een blender en mix het tot een gladde pasta.
  4. Voeg wat olijfolie toe tot het de juiste dikte heeft.
  5. Breng op smaak met wat zout en peper

Je kan de pesto een paar dagen bewaren in de koelkast.

Tip: om de pesto extra lekker te maken kan je de pijnboompitjes nog even in de pan roosteren. Dit maakt de smaak extra lekker.

Tip2: Gebruik geen staafmixer, die is hier niet zo geschikt voor. De pijnboompitjes moeten namelijk wel goed gemalen worden. Je kan wel een vijzel gebruiken.

You Might Also Like

5 Comments

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.