Zelfgemaakte broodjes van de barbecue

Broodjes van de barbecue! Het leek me heel leuk om dit eens te proberen. Tijdens het weekend dat mijn vader jarig was probeerde ik het uit. Ik gebruikte hierbij het recept uit het boek “smokey goodness 3”. Dat boek is een goede aankoop geweest van mijn vader, want er staan heel veel leuke dingen in. Eerder maakte ik ook al ijsthee uit het boek, alleen dan wel aangepast naar mijn smaak natuurlijk. In het boek stond ook dit recept voor broodjes, alleen waren het daar plattere broodjes. Ik vond het leuk om er kleine bolletjes van te maken. Zelf vond ik ze er heel leuk uit zien en ze waren nog goed gelukt ook!

De broodjes zijn heel neutraal van smaak. Dus het is lekker om er wat smeersels bij de maken. Om ze wat te pimpen kan je een lekkere olijfolie gebruiken met knoflook of andere kruiden die je door het deeg doet. Ik maakte ook een broodje met wat rozemarijn, maar die was niet zo speciaal. Volgende versies worden nog vervolgd.

Broodjes van de barbecue - SUUS KOOKT

Zien er goed uit toch? Ik maakte er zelf pesto bij. Erg lekker!

Broodjes van de barbecue - SUUS KOOKT Broodjes van de barbecue - SUUS KOOKT

Zelfgemaakte broodjes van de barbecue

Bereidingstijd: 15 min (het boek zegt 10, maar ik ben niet zo snel hoor)
Rijstijd: 2 uur
Porties: ongeveer 10 broodjes

Wat heb je nodig?

 • 300 gram bloem
 • snufje zout (5gram)
 • 180 ml lauw water
 • 10 gram gist
 • 15 gram suiker
 • 30 ml neutrale olie

Plus wat je zelf voor smaak wil toevoegen aan het brood. Bijvoorbeeld een lekkere kaas of italiaanse kruiden.

Bereiding

 1. Doe het water samen met de gist en suiker in een maatbeker of groot glas en laat het mengsel een half uur staan. Als het goed is zit er dan een gekke schuimlaag op. Daar vertelt het boek je niks over, maar dat is dus goed!
 2. Meng in een grote kom de bloem met het zout en het gistmengsel uit de maatbeker. Kneed het tot er een elastisch deeg ontstaat. Ik deed hier ongeveer 10 minuten over.
 3. Zet het deeg dan weer apart zodat het kan rijzen. Het liefst op een warme plek. Laat het minimaal 1 uur staan.
 4. Pak je deeg er weer bij en maak er nu kleine bolletjes van. Ongeveer zo groot als een mandarijn. Leg ze op een bakplaat en laat ze 20 minuten liggen.
 5. Stook de barbecue warm tot een temperatuur van 180 graden.
 6. Smeer wat olie over de broodjes en strooi er wat zeezout op (mag, hoeft niet).
 7. Leg de broodjes op de barbecue voor 10 tot 15 minuutjes. Ik deed dit op gevoel. Als je ziet dat ze een mooi bruin kleurtje aan de onderkant hebben en ze er gaar uit zien is het prima.

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Pitabroodje met stoofgroenten van de barbecue - SUUS KOOKT
  19 mei 2018 at 09:50

  […] Ik maakte eerder ook lekkere broodjes en verse pesto voor bij de […]

 • Reply
  Thomas Culinair
  30 mei 2018 at 14:24

  Ja, een heel tof boek. Die broodjes wil ik ook nog eens maken. Daar denk je neit gelijk aan als je gaat bbq’en.

  • Reply
   suus
   31 mei 2018 at 15:33

   Nee inderdaad! Ik ben erg blij met het boek. Ik ga er in de toekomst zeker nog een aantal recepten uit maken.

 • Reply
  Nicole Orriëns
  8 juni 2018 at 06:37

  Extra lekker, zulke zelfgemaakte broodjes. Ze zien er ook zo mooi uit!

  • Reply
   suus
   8 juni 2018 at 07:56

   Dankjewel!

 • Reply
  Gevulde paprika met roomkaas van de barbecue - SUUS KOOKT
  2 juli 2019 at 20:39

  […] Gevulde paprika is een lekker vegetarisch hapje. Als het zonnetje schijnt vind ik het heerlijk om buiten te eten. Bij ons wordt dan de barbecue aangezet en veel uitgeprobeerd. Meestal maken we speciale soorten vlees, zoals pulled pork of picanha. We hebben naast de barbecue ook een rookoven, waar mijn vader vaak mee in de weer is. Af en toe maken we ook iets lekker vegetarisch. Vooral als het vlees ons even de oren uit komt. Deze gevulde paprika’s zijn daar een goed voorbeeld van (eerder maakte ik ook al een keer broodjes van de bbq). […]

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.