Gevulde paprika met roomkaas van de barbecue

gevulde paprika s

Gevulde paprika is een lekker vegetarisch hapje. Als het zonnetje schijnt vind ik het heerlijk om buiten te eten. Bij ons wordt dan de barbecue aangezet en veel uitgeprobeerd. Meestal maken we speciale soorten vlees, zoals pulled pork of picanha. We hebben naast de barbecue ook een rookoven, waar mijn vader vaak mee in de weer is. Af en toe maken we ook iets lekker vegetarisch. Vooral als het vlees ons even de oren uit komt. Deze gevulde paprika’s zijn daar een goed voorbeeld van (eerder maakte ik ook al een keer broodjes van de bbq).

Ze zijn ontzettend makkelijk om te maken en zelfs vlees liefhebbers vinden het vaak een lekker bijgerecht. Je kan eventueel ook punt paprika gebruiken als er geen snack paprika’s in de supermarkt te vinden zijn. Zorg er dan alleen wel voor dat je meer kruidenkaas koopt, zodat je genoeg vulling hebt.

gesneden paprika - gevulde paprika
gevulde paprika

Gevulde paprika met roomkaas van de barbecue

Bereidingstijd:
Porties: hangt af van het aantal paprika’s 😉

ingrediënten

 • 300 gram snoep paprika’s (dat is een bakje)
 • 100 gram cherry of snoep tomaatjes
 • 1 bakje roomkaas
 • 2 lente uien
 • peper en zout

Bereiding

 1. Snij alle paprika’s door midden en verwijder alle zaadjes.
 2. Neem de cherry tomaatjes en snij deze in vieren. Als je grote tomaten wil gebruiken kan dat ook, snij deze dan gewoon in kleine stukjes.
 3. Snij als laatst de lente ui in dunne reepjes van een halve centimeter of kleiner.
 4. Meng in een klein schaaltje de kruidenkaas met de cherry tomaatjes, lente ui en wat peper en zout. Als je kruiden roomkaas gebruikt, doe er dan minder peper en zout bij.
 5. Vul alle doorgesneden paprika’s met het roomkaas mengsel.
 6. Rooster de paprika’s op de barbecue tot ze zacht zijn. Om te zorgen dat ze aan de onderkant niet te zwart worden kan je ze op een stukje aluminiumfolie leggen. Als ze wel zwart zijn, kan je dit er zo afhalen. Het vel laat dan namelijk heel makkelijk los.

Zin in een ander lekker hapje bij de barbecue? Bekijk dan dit recept voor een frisse griekse salade!

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Mis geen recepten!
  Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.