Kokos rijstepap met bitterkoekjes en framboos

Kennen jullie rijstepap? Het is een oerhollands gerecht. Misschien heb je je oma er wel eens over gehoord of at je het vroeger met kaneel en suiker! In ieder geval, ik zag een recept staan met rijstepap in het boekje van de supermarkt. Volgens mij was het de plus, maar daar ben ik niet zeker over. Toen dacht ik, ja! Dat ga ik maken. Omdat valentijn in aantocht is heb ik er een lekker rood tintje aan gegeven en framboos gebruikt. Ook prima om te maken voor je valentijn dus! (of chocoladebrokken, ook leuk) Je moet wel een zoetekauw zijn voor dit gerecht, want door de frambozenjam is het aardig zoet.

kokostoetjes van bovenaf

Kokos rijstepap met bitterkoekjes en framboos

Bereidingstijd: 25 min
Tijd in de koelkast: 1 uur (optioneel)
Porties: 2

Wat heb je nodig?

 • 50 gram dessertrijst
 • een handje verse frambozen
 • 2 el frambozenjam
 • 125 ml kokosmelk
 • 125 ml melk
 • 50 gram bitterkoekjes
 • 2 el basterdsuiker
 • 40 ml sinaasappelsap

Bereiding

 1. Breek de bitterkoekjes in kleinere stukjes en leg deze op de bodem van de twee glaasjes
 2. Neem een pannetje en doe hierin de dessertrijst samen met de melk en kokosmelk. Kook de dessertrijst gaar in 20 minuten (of anders als dit staat aangegeven op het pak). Roer goed, zodat het niet aan de bodem blijft zitten. Voeg als laatst de basterdsuiker toe en roer goed door.
 3. Schep de rijstepap op de bitterkoekjes in de glazen
 4. Verwarm in een pannetje de frambozenjam met de sinaasappelsap en verdeel deze over de rijst.
 5. Maak het toetje af door er nog wat framboosjes op te leggen.
 6. Zet het toetje in de koelkast voor 1 uur en smullen maar! (ps. je hoeft het niet perse in de koelkast te zetten, je kan het ook gewoon warm eten als je dat liever wil. Maar geen idee hoe dat smaakt want dat heb ik nog niet geprobeerd!)

 

You Might Also Like

3 Comments

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.