Valentijn suikerhart koekjes

Woensdag zullen we er aan moeten geloven, dan is het valentijn! En of je nou een hekel hebt aan valentijn of het helemaal geweldig vindt, koekjes kunnen altijd toch? Je hebt er zelfs niet eens een vriend of vriendin voor nodig, want tegenwoordig vieren mensen ook Galentine. Voor al de girls, ofwel je goede vriendinnen. Geen reden dus om het niet te vieren. Ik vind valentijn altijd wel leuk, gewoon om het gebaar. Weet je nog vroeger op de middelbare school, dat je elkaar rozen of beertjes kon sturen? Super leuk toch. Ik heb ook een aantal jaren vrienden een kaartje gestuurd of mijn moeder chocolade gegeven. De afgelopen 2 jaar vierde ik het met mijn vriend, dus ik moet ook nog wat voor aankomende woensdag verzinnen! (tips altijd welkom) Ik heb al wat op het oog, maar dat kan ik nu helaas niet delen, want vriendlief leest dit ook.

Nu hoop ik jullie te helpen met deze lekkere koekjes! Het recept voor de koekjes is super simpel en de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis! Dus als je last minute nog even wat leuks wil doen, kan dat prima.

Ik heb twee soorten versies van de koekjes gemaakt. Met en zonder frambozenjam. Als je ze voor je valentijn maakt ziet dat er natuurlijk extra leuk uit door het rode kleurtje, maar zonder zijn ze net zo lekker hoor 🙂 heb je helemaal geen frambozenjam in huis, maar wel een ander soort zoals aardbei of bosbes? Dan je die ook gebruiken. Als je helemaal geen jam in huis hebt, maar ze wel graag wil versieren, maak dan een mengsel van poedersuiker, water (en kleurstof)!

Valentijn suikerhart koekjes

Bereidingstijd: 10 min
Oventijd: 15-20 min
Porties: 15 koekjes

Wat heb je nodig?

  • 150 gram boter
  • 225 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • frambozenjam (optioneel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat klaar met papier (invetten kan ook).
  2. Zeef bloem in een kom en voeg de boter toe. Wrijf met je vingers de boter en bloem door elkaar tot er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg dan de suiker en vanillesuiker toe en kneed tot een deegbal
  3. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een dikte van 1cm. Steek met een figuurtje van 5cm hartjes uit het deeg. Leg deze op de bakplaat. Smeer dan wat frambozen (of andere) jam op de koekjes.
  4. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 15 tot 20 minuten. Als de koekjes een licht kleurtje hebben dan zijn ze goed. Ze hoeven niet helemaal bruin te zijn! Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Tip: Maak je het voor je valentijn? Doe er dan een leuk doorzichtig papiertje omheen met een strik! Daar is je last minute valentijn’s cadeau 🙂

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.