Knolselderijsoep

Knolselderijsoep is een van de favoriete soepen van mij en mijn moeder. Het is super simpel om te maken en ook nog eens heel gezond! Er zit eigenlijk alleen maar groente en bouillon in. Vooral nu het weer kouder wordt buiten is het lekker om wat soepjes op tafel te toveren. Als je verkouden bent of ziek wordt zoals ik, is het ook nog eens een goed idee! Er zitten vitamines en mineralen in die je goed kunt gebruiken. Daarnaast heeft je lichaam dan meer vloeistof nodig om te herstellen. Maar dat wisten jullie vast al van de kippensoep. Deze soep leent zich trouwens ook erg goed om kip toe te voegen. Gebruik dan gewoon wat kipfilet, of laat het ouderwets echt trekken en voeg later pas de knolselderij toe. Naast deze knolselderijsoep is ook de aardappel knoflooksoep het proberen waard.

Maakt het je niet uit dat de soep iets meer calorieën bevat? Dan kan je nog wat room toevoegen. Zo wordt de soep nog romiger. Lekker! Als je op de hoeveelheid zout wil letten die je binnenkrijgt, kan je 1 bouillon tablet minder gebruiken.

Knolselderijsoep, gezond en ook nog eens lekker! - SUUS KOOKT Knolselderijsoep, gezond en ook nog eens lekker! - SUUS KOOKT

Knolselderijsoep

Bereidingstijd: ongeveer 20-30min
Goed voor: 1,5 liter soep

ingrediënten

 • 1,5 liter water
 • 1 knolselderij
 • 3 bouillon blokjes
 • optioneel: kip
 • optioneel: room

Bereiding

 1. Schil de knolselderij in grote plakken. Snij daarna de schil er vanaf. Snij elke plak in repen en maak er daarna blokjes van. Zie foto! Op deze manier hoeft de knolselderij minder lang te koken. Hoe groter de stukjes, hoe langer het nodig heeft.
 2. Giet al het water in een kookpan en voeg de knolselderij en bouillon blokjes toe. Breng het water aan de kook en laat het 15 minuten doorkoken.
 3. Neem dan een staafmixer en mix alle knolselderij fijn tot een gladde soep.

Serveer de soep met een lekker broodje of hapje.

Zin in een andere soep voor de koude dagen? Maak dan eens deze aardappel knoflooksoep

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ilona
  20 januari 2019 at 07:44

  Super lekker inderdaad knolselderijsoep. Ik doe er graag wat gerookte vis in 😉

  • Reply
   suus
   21 januari 2019 at 15:48

   Dat lijkt me ook erg lekker!

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.