Salade met gegrilde ananas

salade met gegrilde ananas

Salade met gegrilde ananas is lekker zoet. Het is een perfect maal voor met de warme zomerdagen. De ananas kan je grillen op de barbecue of in de pan als je niet buiten eet. Als je niet van warme ananas houdt zou je hem eventueel ook gewoon koud kunnen eten. Gebruik voor dit recept wel verse ananas! Dit is een heel stuk lekkerder dan ananas uit blik.

Op de foto heb ik de salade niet door elkaar gehusseld, maar ik raad je aan dit wel te doen. Dat deed ik ook achteraf, dan eet je een heel stuk makkelijker. De salade ziet er zo alleen heel mooi uit op de foto, vinden jullie ook niet?

Als je deze salade als maaltijdsalade wil eten kan je eventueel nog wat kip op de barbecue of in de pan grillen. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld wat paprika kruiden of hou de kip neutraal.

rijpe ananas

Is deze ananas rijp? 3 Tips

Voor de salade wil je natuurlijk een ananas die lekker rijp is. Om een goede ananas te herkennen in de winkel zijn er 3 tips.

Geluid
Een goede ananas herken je aan het geluid als je er even op klopt. Hij hoort dan een dof geluid te geven. Zo weet je dat hij lekker sappig is.

Geur
Als een ananas goed rijp is dan ruikt hij ook lekker zoet. Dit ruik je vooral aan de onderkant. Als hij naar niks ruikt is hij nog niet goed en als hij naar alcohol ruikt of een andere gekke geur heeft dan is hij overrijp. Overrijpe ananassen kan je beter laten liggen, want die zijn niet lekker meer.

Bladeren plukken
Bij een rijpe ananas kan je als je zachtjes aan de bladeren trekt deze er makkelijk een uithalen. Zit hij nog erg vast of gaat hij er te makkelijk uit, dan kan je hem beter niet kopen. Deze truc is alleen iets minder netjes in de supermarkt. Niet alle bladeren er uit gaan trekken na deze tip jongens!

salade met gegrilde ananas

Salade met gegrilde ananas en paprika

Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 4

ingrediënten

 • 1 paprika
 • 150 gram rucola melange
 • 1 kleine rode ui
 • 1 ananas
 • 200 gram snoep of cherry tomaatjes
 • 1 avocado
 • 100 gram fijne wortel (ook wel julienne genoemd)
 • Optioneel: zoete dressing

Bereiding

 1. Snij de paprika in reepjes, de avocado in blokjes, de ui in halve ringetjes en halveer de tomaatjes. Pas op met het snijden van een avocado je kan er lelijk mee in je hand snijden.
 2. Neem een grote schaal en doe hierin de sla, paprika, ui, tomaat, avocado en wortel.
 3. Snij de ananas. Wij gebruiken hiervoor een speciale tool die je kan draaien, waardoor je ananas ringen krijgt, maar je kan ook gewoon met een mes plakjes snijden.
 4. Gril de ananas op de barbecue, zodat hij warm word. Dit hoeft maar heel kort.
 5. Serveer de ananas op de salade.

Eetsmakelijk!

Geen zin in salade met gegrilde ananas? Bekijk dan eens deze mangosalade of biefstuksalade

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Mis geen recepten!
  Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.