Biefstuksalade met taugé en parmezaanse kaas

Biefstuksalade, het eerste gerecht met vlees op mijn blog. Ik was me er niet van bewust, maar alles bleek tot nu toe super vega vriendelijk te zijn. Deze biefstuk salade kon ik alleen niet skippen, want hij is echt lekker! Ik maakte deze salade naar aanleiding van een gerecht wat ik at in een restaurant lang geleden. Ik was met mijn schoonfamilie eten in Bloemendaal en daar hadden ze een lekkere beefsalade als voorgerecht. Wat er precies allemaal in zat kon ik niet meer achterhalen. Ik kon me alleen herinneren dat er taugé en biefstuk in zat. Niet heel veel dus. Na wat googelen heb ik zelf een salade in elkaar gezet en hij is echt heel lekker! Hij doet me een beetje aan carpaccio denken door de pijnboompitjes en parmezaanse kaas, alleen vult hij een stuk meer door de lekkere biefstuk.

Biefstuksalade met taugé en parmezaanse kaas - SUUS KOOKT

Biefstuksalade met taugé en parmezaanse kaas

Bereidingstijd: 20 min
Porties: 2

Ingrediënten

 • 2 biefstukjes
 • 20 gram pijnboompitjes
 • 50 gram taugé
 • 40 gram parmezaanse kaas
 • 1 zak rucola sla
 • Balsamico dressing (of balsamico azijn + olijfolie)

Bereiding

Haal 30 minuten voordat je begint met het koken de biefstuk uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur kan komen.

 1. Bestrooi de biefstukken met zout en peper aan beide kanten. Bak ze daarna kort op hoog vuur voor ongeveer 4 minuutjes. Hij is dan medium rare. Dit kan wel verschillen afhankelijk van de grootte van je biefstuk.
 2. Haal de biefstukken uit de pan en pak ze in aluminiumfolie, zodat ze kunnen rusten.
 3. Neem een grote schaal voor de salade of twee borden. Doe daarin de zak sla, de pijnboompitjes en taugé. Rasp de parmezaanse kaas en strooi die over de salade. Sprenkel als laatst de balsamico dressing over de salade.
 4. Haal de biefstukken uit het aluminiumfolie. Snij deze met een scherp mes in plakken en serveer deze op de salade.

Eetsmakelijk! 🙂

p.s. het klopt dat ik de parmezaanse kaas niet heb geraspt op de foto! Maar toen ik het voor de tweede keer maakte deed ik dit wel en dat smaakt lekkerder. Wel aan te raden dus!

Zin in een andere salade? Bekijk dan dit recept voor couscous salade

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Felice Veenman
  13 juni 2018 at 10:21

  vers geraspte parmazaanse kaas is inderdaad heerlijk : ik zou daar verslaafd aan kunnen raken

 • Reply
  Macblogster
  13 juni 2018 at 11:26

  Ik ben gek op kaas. Ben er een paar maanden geleden achtergekomen dat ik een koemelkallergie heb. Gelukkig bestaat er nog zoiets als schapen- en geitenkaas. Me happy ?

 • Reply
  Lodi
  13 juni 2018 at 12:44

  Heerlijk zeg en je hebt gelijk geraspte paramzaanse kaas is inderdaad erg smaakvol.

 • Reply
  Marlies
  13 juni 2018 at 18:10

  Ziet er erg lekker uit!!

 • Reply
  Blog & Beauty
  13 juni 2018 at 19:55

  Het gerecht ziet er heerlijk uit, lijkt me lekker op een warme zomeravond.

  • Reply
   suus
   14 juni 2018 at 07:29

   Dat is het zeker!

 • Reply
  Kevin
  13 juni 2018 at 20:33

  Lekkerrr! Deze moet ik uitproberen!

 • Reply
  Meliss
  13 juni 2018 at 20:41

  Ziet er verrukkelijk uit! Zeker iets wat ik ga onthouden

 • Reply
  Dhini
  13 juni 2018 at 20:50

  Dat ziet er lekker uit. parmazaanse kaas ben ik benieuwd naar? Hoe ziet het eruit? Zo veel kazen in Nederland

  • Reply
   suus
   14 juni 2018 at 07:29

   Het is een harde Italiaanse kaas. Je kan het als een stuk kopen maar ook in een zakje wat al geraspt is. In de supermarkt heet het ook wel Parmigiano Reggiano, Grana Padano of Pecorino. Als je even Googled op die namen kom je denk ik al heel ver!

 • Reply
  Custodia Chineva
  13 juni 2018 at 21:09

  dit ziet er heerlijk uit, ik ga het uirproberen …xxx

 • Reply
  Laura | I scream beauty
  14 juni 2018 at 05:25

  Ohh dit lijkt me heerlijk!!

 • Reply
  Bouchra
  14 juni 2018 at 08:08

  Dit ziet er heerlijk uit!! Ga ik een keer proberen.

 • Reply
  Chicamoms
  14 juni 2018 at 15:54

  Ga ik maken vooral met dat warme weer!!

 • Reply
  Caroline
  15 juni 2018 at 10:20

  De biefstukken net gehaald bij de slager. ? Kook jij vanavond?

  • Reply
   suus
   15 juni 2018 at 12:18

   haha is goed!

 • Reply
  Linda
  15 juni 2018 at 10:45

  Ik kan mij voorstellen dat mensen hier blij van worden, waar ik benieuwd naar ben is de vegan biefstuk die onderlaatst op de markt gebracht is, en met deze biefstuk zal ik deze salade graag eens maken 🙂

  • Reply
   suus
   15 juni 2018 at 12:19

   Ik heb de vegan biefstuk nog niet geprobeerd, maar hij smaakt vast net zo lekker op deze salade!

 • Reply
  Naan met kruidige kip en avocadosalade met limoen - SUUS KOOKT
  22 januari 2019 at 21:29

  […] p.s. zin in een andere salade? Probeer ook eens deze biefstuksalade […]

 • Reply
  Koreaanse biefstukwraps met komkommer en limoen - SUUS KOOKT
  22 mei 2019 at 12:42

  […] Heb je meer zin in een salade? Bekijk dan het recept voor biefstuk salade met taugé […]

 • Reply
  Salade met gegrilde ananas en paprika - SUUS KOOKT
  3 juli 2019 at 19:23

  […] Geen zin in salade met gegrilde ananas? Bekijk dan eens deze mangosalade of biefstuksalade […]

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.