Naan met kruidige kip en avocadosalade met limoen

Naan met kruidige kip en avocadosalade met limoen, best een mond vol he? Dit recept is per ongeluk ontstaan. Mijn idee was eigenlijk om eens de roze wraps te gebruiken. Misschien ken je ze wel, ze zijn gemaakt met bieten en helemaal hip op dit moment. Ik ben zelf ook heel erg fan van de bietenbodem pizza’s en gewoon bieten opzich. Maar die wraps hadden ze dus niet in de supermarkt! Daarom improviseerde ik en gebruikte naan.

Naan is platbrood wat gemaakt wordt in de oven en voornamelijk gegeten wordt in azië, maar tegenwoordig zie je het ook veel hier in Nederland. Het lekkerste voor dit recept is om verse naan te gebruiken. Online zijn veel recepten en filmpjes hoe je het kan maken. Het recept is niet ingewikkeld, maar als je daar geen zin in hebt kan je het ook in de supermarkt kopen. Bij veel winkels ligt het in dezelfde rij als de wraps.

P.s. laat je niet afschrikken door de lijst aan ingrediënten, want het zijn veelal kruiden! Het gerecht is echt vrij simpel om te maken.

Naan met kruidige kip en avocadosalade met limoen

Naan met kruidige kip en avocadosalade met limoen

Bereidingstijd:
Porties: genoeg voor 3 personen

Ingrediënten

Voor de salade

 • 1 rode ui
 • 300 gram cherry tomaatjes
 • 1 avocado
 • 1 limoen
 • 1 komkommer
 • Peterselie of koriander

Voor de kip
Om je kip te kruiden kan je overal ongeveer 1 theelepel van gebruiken.

 • 300 gram kippendijfilet
 • paprika poeder
 • knoflook poeder
 • gemalen komijn
 • chili poeder
 • 1 limoen
 • 1 eetlepel olijf olie
 • zout en peper

Bereiding

 1. Snij de kippendijfilet in stukken en doe deze in een kom. Voeg hierbij de olijfolie en alle kruiden. Halveer de limoen en pers het sap eruit. Zorg ervoor dat alle kip goed bedekt is met de kruiden en laat het daarna marineren. Hiervoor geldt, hoe langer hoe beter.
 2. Snij de komkommer, tomaten en avocado in blokjes en snipper de rode ui. Voor dit gerecht is het fijn als er niet al te grote stukken rode ui in zitten, want dit kan erg scherp zijn. Scheur de peterselie (of koriander) in kleine stukjes. Meng al de groenten in een schaal en pers het limoensap er over uit.
 3. Neem een koekenpan en bak de kip op hoog vuur, totdat deze gaar is.
 4. Serveer de salade en kip op de naan.

Eetsmakelijk!

p.s. zin in een andere salade? Probeer ook eens deze biefstuksalade

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Mis geen recepten!
  Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.