Pizza dippers met tomaat-mozzarella saus

Pizza dippers, je hebt vast geen beeld bij deze snack behalve dat het lekker moet zijn. Juist! Tante Fanny daagde mij uit om een recept te bedenken met hun pizzadeeg. Dat laat ik me natuurlijk niet twee keer zeggen. Dus bedacht ik een leuk recept. Ik wilde niet een standaard pizza maken, dus ging opzoek naar een origineel idee. Wat ik hiermee eigenlijk heb gedaan is de pizza onderdelen los getrokken en er iets nieuws mee bedacht. Ik vond tijdens mijn zoektocht inspiratie toen ik las over een snack in Italië waarbij ze pizzadeeg frituren. Frituren?! Juist ja! Ik vond het ook heel gek toen ik het las, maar het blijkt dus prima te kunnen! Na wat uitproberen met vormen en vullingen koos ik voor driehoek-vormpjes met een vulling van parmezaanse kaas. Die maken het dippen in de saus net iets makkelijker. Voor de saus koos ik voor tomaat en nog meer kaas. Lekker veel kaas dus. Dit recept is perfect voor het weekend, of als je even lekker wil snacken ’s avonds. Je snapt wel dat dit niet een heel erg gezond gerechtje is 😉  dus calorieën tellen kan je beter niet doen als je dit maakt. Pizza dippers met tomaat-mozzarella saus - SUUS KOOKT

Pizza dippers met tomaat-mozzarella saus

Bereidingstijd: 40 min
Porties: 8

Ingrediënten

Dippers

 • Tante Fanny pizzadeeg
 • parmezaanse kaas

Saus

 • 1 klein teentje knoflook
 • chili poeder
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 kleine ui
 • peper en zout
 • paprika poeder
 • 1 bol mozarella
 • Bosui (optioneel)

Bereiding

 1. Neem het pizzadeeg en rol het uit. Snij vervolgens met een scherp mes banen en daarna driehoekjes in het deeg. Neem een driehoekje en leg daar parmezaanse kaas op, leg vervolgens een andere er bovenop en duw het deeg goed op elkaar. Zo krijg je gevulde driehoekjes.
 2. Verwarm de frituurpan naar 170 graden of verwarm plantaardige olie in een pan. Bak hierin de driehoekjes kort tot ze een mooie bruine kleur hebben. Bak er ongeveer 3 of 4 tegelijk, zodat niet alles aan elkaar gaat plakken. Leg de pizza dippers daarna op een keukenpapiertje, zodat het papiertje het overige vet kan opnemen.
 3. Neem een koekenpan en fruit het uitje met de knoflook in wat olie. Als de ui glazig is voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat het kort even koken en voeg daarna de chili poeder, paprika poeder zout en peper toe. Als je een wat pittigere saus wil kan je meer chili toevoegen (of zelfs wat tabasco). Voeg als laatst de mozzarella toe en roer tot hij gesmolten is in de saus.
 4. Serveer de saus in een bakje met een lepeltje, zodat je kunt dippen en wat extra kunt opscheppen.

Smullen maar!

Tip: Serveer de dippers warm, dat is het lekkerst!

 

P.s. ken je dit recept al voor flammkuchen?

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  joop kamperman
  19 juni 2018 at 12:59

  ziet er heerlijk uit. gaan we deze zomer maar eens proberen

 • Reply
  Blog & Beauty
  20 juni 2018 at 08:11

  Dat ziet er lekker uit, ook al is het ongezond. Ik had wel graag een foto gezien met een bite eruit zodat ik de binnenkant kon zien. Mjammie!

 • Reply
  Luc van de Wiel
  20 juni 2018 at 10:36

  Inderdaad, ziet er heerlijk muit!

 • Reply
  allaboutbertina
  20 juni 2018 at 13:17

  Oeh wat ziet dat er heerlijk uit!

 • Reply
  The lemon kitchen
  20 juni 2018 at 13:19

  Feestje! Gister nog op bij de Mexicaan hier in amerika

 • Reply
  Felice Veenman
  20 juni 2018 at 15:10

  Ik denk dat het best lekker kan zijn, maar mij is het wat te vet…

 • Reply
  Stefaan BlogVivant
  20 juni 2018 at 15:26

  ik vind dippen altijd zo fijn bij het aperitief!

 • Reply
  Kelly
  20 juni 2018 at 16:15

  Ziet er heerlijk uit! Ook leuk als hapje bij een borrel of feestje!

 • Reply
  Meliss
  20 juni 2018 at 20:21

  Wat lekker recept om op tafel te zetten

 • Reply
  Irma
  21 juni 2018 at 09:14

  Mmm lekker! Lijkt me een heerlijke snack voor in het weekend 🙂

 • Reply
  Lodi
  21 juni 2018 at 09:19

  Wat leuk en lekker, super tip voor het weekend!

 • Reply
  Karel
  21 juni 2018 at 17:17

  Lijkt me zeer lekker, mooie foto’s ook, top!

  • Reply
   suus
   22 juni 2018 at 13:31

   Dankjewel!

 • Reply
  Nicole Orriëns
  27 juni 2018 at 10:52

  Dat ziet er goed uit! Ook leuk om te trakteren stel ik me zo voor!

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.