Kaasstengels en kaneelstengels van bladerdeeg

Kaasstengels zijn super makkelijk om te maken. Zelfs zo makkelijk dat ik er twee keer over na moest denken of ik dit wel op mijn blog moest delen, want je hebt het echt zo gedaan. Maar ik werd overtuigd door het feit dat de lekkerste dingen soms juist de makkelijkste zijn. Ik kan bijvoorbeeld zo genieten van fruit met een beetje slagroom, heerlijk.

Deze kaas en kaneel stengels zijn ideaal voor bij de soep. Bijvoorbeeld bij mijn aardappel knoflooksoep of de soep van gele paprika die ik laatst maakte. Maar je kan ze natuurlijk ook gewoon lekker eten als snack.

O ja, op de foto zie je de kaneelstengels. Niet de kaasstengels, die zien er een stuk lichter uit! Ik bedacht me pas na het snoepen dat ik ze niet op de foto had, oeps. Maar zien deze kaneelstengels er niet goed uit? Ik vind van wel!

Kaasstengels en kaneelstengels van bladerdeeg - SUUS KOOKT

Kaasstengels en kaneelstengels van bladerdeeg

Bereidingstijd: 10 min
Oventijd: 20 min
Porties: 24 tot 30 stengels

Ingrediënten

 • 6 plakjes bladerdeeg
 •  geraspte kaas
 • 1 ei
 • kaneelsuiker (of los kaneel en suiker)

Bereidingswijze

 1. Haal het bladerdeeg uit de diepvries, als je dat nog niet gedaan had. Laat het bladerdeeg wat ontdooien, zodat het niet breekt als je het gaat snijden. Laat het ook niet zo zacht worden dat je het niet meer kan verplaatsen trouwens.
 2. Snij lange repen van het bladerdeeg. Ongeveer 4 of 5 repen van een plak. Leg ze daarna op een bakplaat met bakpapier.
 3. Verwarm de oven voor op 200 graden
 4. Breek het ei in een bakje. Smeer op elke reep bladerdeeg wat ei en strooi er daarna kaneelsuiker OF geraspte kaas overheen.
 5. Bak de stengels in 20 minuten mooi gaar.

Je kan de stengels als je ze goed afgesloten bewaart nog een extra dagje bewaren, maar vers zijn ze natuurlijk wel het lekkerst.

Wil je iets anders bij de soep? Maak dan lekkere bruschetta’s 

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Mis geen recepten!
  Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.