Bruschetta van focaccia met tomaat en mozzarella

Bruschetta is een gerechtje wat uit Italië komt. De originele variant is van geroosterd brood wat ingewreven is met knoflook en olijfolie met daarop een beetje zout. Op zichzelf al erg lekker. Daarnaast zijn er nog heel veel varianten met verschillende groenten erop. Ik maak deze lekkere broodjes vaak als er een grote groep mensen is en ik makkelijke hapjes wil maken. Het kost namelijk helemaal niet zo veel tijd en het is ook leuk om met iemand samen de broodjes te maken. Naast die grote groepen, kan je het ook goed eten als een voorgerechtje!

Ik maakte deze variant afgelopen weekend om te eten bij de soep. Hierbij gebruikte ik een focaccia afbakbrood, cherry tomaatjes en mozzarella. Ik ben dol op de klassieke combinatie van mozzarella en tomaat. Hmmm.

Bruschetta van focaccia met tomaat en mozzarella - SUUS KOOKT Bruschetta van focaccia met tomaat en mozzarella - SUUS KOOKTBruschetta van focaccia met tomaat en mozzarella

Bereidingstijd: 30 min
Porties: ongeveer 16 broodjes

Ingrediënten

  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 focaccia brood
  • 1 bakje cherry tomaatjes
  • olijfolie (of knoflookolie)
  • 1 bol mozzarella

Bereiding

  1. Bak het focaccia brood af als deze nog niet gebakken is. Dan ga je er plakken van snijden. Omdat de plakken vaak erg lang zijn is het handig om het brood een keer door de midden te snijden. Zo krijg je mooie kleine broodjes die je met één hand kan snoepen.
  2. Leg de broodjes op hun kant en smeer op elk broodje wat olijfolie. Ik gebruik hier vaak een theelepel voor. Je kan de broodjes voor extra smaak ook inwrijven met een stukje knoflook.
  3. Snij de cherrytomaatjes in vieren en scheur de mozzarella in stukken. Beleg dan elk broodje.
  4. Bak de broodjes 10 minuten op een rooster in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  5. Scheur de basilicum in kleine stukjes en leg die op de broodjes.

Klaar en serveren maar!

Tip: Eet deze bruchetta’s met een lekkere aardappel knoflooksoep

You Might Also Like

4 Comments

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.