Paas cakejes bakken

paascakejes - SUUS KOOKT

Paas cakejes zijn leuk om te serveren tijdens een brunch of high tea. Ze zijn makkelijk te maken en je kan ze serveren met verschillende toppings. Bijvoorbeeld met lemon curd of fruit. Ook in de vorm kan je variëren. Ik maakte mini tulband cakejes, paashaasjes en bloemetjes.

Siliconen bakvormen

Ik gebruikte siliconen vormen die ik vorig jaar kocht bij de lidl. Ik geloof dat ze deze vormen vaker hebben tijdens pasen. De ene vorm die ik kocht heeft 8 mini tulbandjes met verschillende patronen. De andere vorm heeft een paar paashazen, een bloemetje en wortel. Een siliconen bakvorm hoef je normaal niet in te vetten, maar ik doe het voor de zekerheid wel. Als je bakvorm nieuw is, doe het dan zeker!

Cake basis recept

Voor het recept van de cupcakes gebruikte ik een neutrale cakemix. Je kan dit recept heel goed gebruiken als basis om dingen aan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan appel, kaneel of chocolade.

paas cakejes - paascakes - SUUS KOOKT
paas cakejes - paascakje framboos - SUUS KOOKT

Basis recept paascake

Bereidingstijd: 15 min
Oventijd: 20 min
Porties: Ongeveer 10 cupcakes

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 2 eetlepels melk
  • 125 gram suiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren

Bereiding

Voor je begint aan dit recept, haal dan alle ingrediënten uit de koelkast. Het is het beste als alles echt op kamertemperatuur is.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en zet het rooster in het midden van de oven.
  2. Snij de boter in kleine stukjes en doe het in een grote mengkom. Mix de boter en voeg beetje bij beetje de suiker toe tot het goed gemengd is . Gebruik een middelhoge snelheid, zodat het lekker luchtig wordt.
  3. Voeg een voor een de eieren toe aan het beslag en mix op middelhoge snelheid. Als laatst voeg je het bakmeel en de melk beetje bij beetje toe. Mix tot een mooi glad beslag.
  4. Vet de bakvormpjes in en vul deze met het beslag. Je kan het beste 2/3 aanhouden. In de oven zullen ze namelijk nog omhoog komen.
  5. Bak de paas cakejes 20 minuten op 170 graden. Kijk na 20 minuten hoe ze er uit zien. Als ze nog geen mooi goud kleurtje hebben kun je er 5 minuten bij toevoegen.

Baktip: Als je wil weten of de cakejes goed zijn kan je een houten prikker gebruiken. Prik deze in het cakeje. Komt hij er droog uit? Dan is hij goed.

Bewaren: Je kan de paas cakejes 2 tot 3 dagen buiten de koelkast bewaren in een afgesloten bakje. Het liefst goed lucht dicht.

Op zoek naar andere paas recepten? Maak dan eens deze simpele paashapjes van suikerschelpen met citroenkwark of makreel mouse met appel

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Mis geen recepten!
    Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.