Food nieuws #1

Foodnieuws, een nieuw soort artikel wat ik hierbij introduceer op de website! Omdat ik veel bezig ben met koken en het delen van mijn recepten op social media, ken ik inmiddels heel wat leuke foodbloggers. Deze bloggers delen op hun beurt ook weer leuke gerechten. Hierdoor ontdek ik heel veel nieuwe producten en die wil ik graag met jullie delen. In deze serie artikelen deel ik dus nieuwe producten die op de markt zijn gekomen, leuke hotspots en ander nieuws omtrent eten. Hier onder deel ik de highlights van afgelopen tijd met je!

Chocolade hummus
We kennen inmiddels allemaal wel de normale hummus. Lekker op een broodje of in een salade. Nu komt Albert Heijn met nieuwe varianten. De mango hummes, harissa hummus en chocolade hummus. Vooral die laatste lijkt me interessant. Ik heb nooit eerder een zoete hummus geprobeerd. Ze zeggen dat het lekker is als vervanger van chocoladepasta of bij een toetje. Ik ben benieuwd!

De donug
Dit kwam ik tegen op een bekende foodblog. De donug is een kruising tussen een donut en kipnugget. Ik moest wel even lachen toen ik dat hoorde. Het is best wel een gekke combinatie, maar in Australië is het helemaal aangeslagen en wordt het nu overal verkocht. Nu ben ik erg benieuwd of we dit ook in Nederland gaan zien.

Ruby chocolade
Ook sinds kort helemaal nieuw, de Ruby chocolade. Ik wordt er mee doodgegooid op social media. Deze chocolade is niet roze door de kleurstof, maar door het gebruik van een speciale cacaoboon uit Ivoorkust, Brazilië en Ecuador. Als ik anderen moet geloven smaakt het fruitig. Nu deze roze chocolade uit is, komt ook Kitkat met een roze variant! Ik heb nog geen reep kunnen bemachtigen, maar het zou al sinds 23 april te koop zijn bij Albert Heijn. Hebben jullie hem al zien liggen?

Hotspot: The street food club
Een nieuwe hippe tent in Utrecht. Waar je zowel wat kunt eten als een lekkere cocktail kunt drinken. Het interieur is echt te gek en eigenlijk alleen daarom al zou je er eens heen moeten gaan! Hij staat bij mij in ieder geval op mijn to do lijstje. Check even de toffe foto’s op hun instagram ;).

Vivera vegan biefstuk
Een van de producten die ik echt super interessant vind, vegan biefstuk! In de verpakking ziet het er echt uit als vlees, maar dat is het dus niet. Deze moet ik sowieso proeven!

Radler kwarktaart
Speciaal voor alle bierliefhebbers, radler kwarktaart. Dit product kwam ik tegen op Cookingdom, waar Arieta het uitprobeerde. Het lijkt mij best wel lekker, vooral als je radler met limoen gebruikt. Limoen kwarktaart is immers ook best wel lekker.

 

Wat vinden jullie van de nieuwe producten en hotspot? Laat het me weten in de comments!

 

p.s. ik word niet gesponsord voor dit artikel 🙂

Bronnen:
Donug
Roze kitkat en hummus
The street food club
Radler foto & radler op cookingdom
Vivera biefstuk

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply
  Priya
  26 juni 2018 at 06:00

  Superleuk om zo een food-nieuwsoverzicht te zien. Ik ga ik zeker vaker lezen. Je maakt me wel nieuwsgierig naar al die nieuwe producten en restaurants

  • Reply
   suus
   26 juni 2018 at 06:12

   Leuk om te horen! Komt helemaal goed 😀

 • Reply
  Thomas
  26 juni 2018 at 07:42

  Die harissa hummus maakt me wel nieuwsgierig! Vind de kerrie variant al erg lekker, maar die choco versie laat ik even aan me voorbijgaan haha.

  • Reply
   suus
   26 juni 2018 at 08:26

   Die past dan denk ik wel in je straatje ja 😉 hij is iets pittiger!

 • Reply
  Nicole Orriëns
  26 juni 2018 at 08:37

  Ik vind het allemaal heel bijzonder. Vooral die donug vind ik grappig gevonden. Op zich leuk dat er steeds nieuwe gerechten worden bedacht.

 • Reply
  Stefaan BlogVivant
  26 juni 2018 at 08:54

  men maag begint al te knorren van al dat lekkers te lezen 🙂

 • Reply
  Dhini
  26 juni 2018 at 10:36

  Wat ziet er allemaal lekker op dit artikel. Die donug nog nooit gehoord

 • Reply
  Jouvence
  26 juni 2018 at 14:05

  De chocolade hummus en de ruby chocolade kitkat lijken me erg lekker! Die wil ik wel een keer proberen.

 • Reply
  Elisabeth
  26 juni 2018 at 14:22

  Leuk! Ik heb de roby chocolade nog niet geproeft. Ik dacht dat het kleurstof was, maar dat is blijkbaar niet zo. En de radler kwarktaart lijkt me ook erg lekker!

 • Reply
  Fiene v.d. akker
  26 juni 2018 at 18:09

  Lijkt mij lekker die Radler taart. Moeten wij maar eens uitproberen….Suus

 • Reply
  Frederique Srsck
  26 juni 2018 at 18:46

  Ik vind het een hele leuke rubriek, wat een aparte dingen allemaal. Ik denk niet dat ik chocolade hummus weg krijg, die roze Kit Kat daarentegen 🙂

 • Reply
  Myrthe
  26 juni 2018 at 18:48

  De donug zou ik zelf ook wel eens graag willen eten. 😀 Ziet er lekker uit. De roze chocolade kende ik al, maar nog nooit de kans gehad deze te kopen. Goed dat ik weet dat Kitkat nu ook met roze chocolade komt. 🙂

 • Reply
  Meliss
  26 juni 2018 at 19:36

  De chocolade humoes erg benieuwd en radler kwarktaart naar kan ik nergens vinden

 • Reply
  Janneke
  26 juni 2018 at 20:40

  Sommige lijken mij niet zo… Maar roze Kitkat (mmm kitkat) en Vega biefstuk wil ik best proberen. Ziet er ook beide wel lekker uit.

 • Reply
  Chicamoms
  27 juni 2018 at 05:56

  Ik ben zelf niet van het zoet maar wel n erg leuk artikel.

 • Reply
  Felice Veenman
  27 juni 2018 at 06:37

  ik zeg altijd : ik ben een kliko : ik eet alles…maar als ik eerlijk ben : roze chocola of chocolade hummus..het spreekt me niet aan. Om over een kipnugget donut maar te zwijgen. Die twee vallenin mijn categorie: waraom zou je dta eten als er zoveel lekkers te eten is ?? k kan me niet voorstellen dat ze elkaar versterken..

 • Reply
  Karel
  27 juni 2018 at 09:02

  Ziet er allemaal lekker uit!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  27 juni 2018 at 09:04

  Oh wat super leuk om dit te lezen zeg!!! Klinkt allemaal heerlijk!

 • Reply
  Kristof
  27 juni 2018 at 10:53

  Voor mij de ruby chocolade en de kwarktaart! Ik vraag me trouwens of of er bij die donug chocolade rond zit of dat het een soort sausje is…

  • Reply
   suus
   27 juni 2018 at 11:04

   Volgens mij bestaat de de donut vooral uit kipnugget en heeft hij alleen de donut vorm. Dus of chocolade er lekker bij is dat weet ik niet haha

 • Reply
  Danielle
  27 juni 2018 at 11:27

  De ruby chocolade wil ik graag eens proeven, maar die donug pas ik denk ik voor haha. Maar wel heel leuk dit soort artikelen!

 • Reply
  Dion
  27 juni 2018 at 15:41

  Leuk artikel!

 • Reply
  marjolein westerbaan
  27 juni 2018 at 19:26

  Wat leuk ,ik kende een groot deel niet. vooral die roze uitkat is een vondst. Leuk hoor

 • Reply
  Gulsen
  27 juni 2018 at 20:33

  Leuk artikel! Ik heb nog nooit eerder gehoord van de donug, chocohummus, radlader kwarktaart of de ruby chocolade. Ik ben zeker benieuwd, vooral naar de laatste twee. En wet een leuke hotspot, ik ga er zeker een keer naartoe wanneer ik in utrecht ben!

 • Reply
  Irma
  28 juni 2018 at 07:20

  Wat een leuke rubriek! Ik ga voor de Radler kwarktaart, haha! 😛

 • Reply
  Laura
  28 juni 2018 at 08:53

  Mmm die roze kitkats had ik al voorbij zien komen. Die wil ik echt gaan proberen!

 • Reply
  amylia
  28 juni 2018 at 09:45

  Leuke rubriek, ben al een tijdje aan het denken aan iets gelijkaardigs… tof!

 • Reply
  Charlotte Dona
  28 juni 2018 at 17:30

  Leuke rubriek! Ik ben als echte fan van Kitkat en roze erg benieuwd naar de roze Kitkat. Zou het wat zijn?

  • Reply
   suus
   29 juni 2018 at 08:58

   Het lijkt mij wel wat! Een heeft een frisse fruit achtige smaak zeggen ze

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.