Liebster award

Onlangs werd ik genomineerd voor de Liebster Award. Hoe leuk is dat! Ik had er wel eens vaag iets over gehoord maar wist eigenlijk zelf nog niet wat het precies in hield. Totdat ik er zelf voor genomineerd werd natuurlijk. 🙂 De Liebster Award is een virtuele award voor (beginnende) bloggers. Hij is bedoeld om de mensen achter de blogs beter te leren kennen. Je kunt genomineerd worden als iemand jouw blog waardeert, inspirerend vindt of jouw blog om welke reden dan ook in het zonnetje wil zetten. Diegene bedenkt dan 11 vragen die je moet beantwoorden. Daarna mag je zelf ook vijf tot elf bloggers nomineren, waar je leuke vragen voor bedenkt. Dit hoeven niet persé foodbloggers te zijn, alle bloggers mogen mee doen.

Ik was blij verrast toen ik genomineerd werd door, mede thee liefhebber, Rianne van Puurriant! Zeker omdat ik nog niet zo lang bezig ben en zij veel meer volgers heeft dan ik. Altijd leuk om te weten dat wat je online zet ook gewaardeerd wordt door bloggers en volgers.  Ik volg Rianne al een tijdje op social media, waar ze mooie foto’s deelt van lekker eten! Vaak met een leuk bloemetje erbij, wat de foto’s vrolijk maakt.

De vragen van Rianne:

1. Wie ben jij?
Mijn naam is Suzanne en ik woon in Culemborg.  Ik ben gek op alles wat creatief is of met design te maken heeft. Veel van die dingen combineer ik in mijn blog. Namelijk koken, foto’s maken en ontwerpen. Foodfotografie is iets waar ik me de komende tijd in wil ontwikkelen. Daarnaast vind ik het ook erg interessant hoe ik mijn blog en social media accounts kan laten groeien.

2. Wat doe jij nog meer in het dagelijks leven?
Naast foodblogger ben ik digital designer bij een klein mediabedrijf in Amsterdam. Dat is een mooie term voor iemand die dingen ontwerpt voor de digitale wereld. Ik ontwerp website’s, applicaties en soms ook wel eens drukwerk. Je zult op mijn blog binnenkort ook meer tegen komen wat je gratis kan printen, zoals de popcorn houders die ik maakte voor valentijn.

3. Wat was als kind je droomberoep voor later?
Pfoe dat is een moeilijke vraag. Volgens mij had ik niet echt een droomberoep. Wel vond ik het altijd leuk om creatief bezig te zijn. Als kind vroeg ik altijd om knutsel spullen voor mijn verjaardag. Stiekem vind ik dat soms nog steeds wel leuk.

4. Op welke manier maak jij je foto’s?
Ik heb een goede spiegel reflex camera, de Canon 70D. Daarmee schiet ik de mooie plaatjes. Daarnaast gebruik ik mijn oude witte Ikea bureau als achtergrond. Best komisch als je er zo over na denkt. Dat bureau ligt uit elkaar dus het zijn eigenlijk gewoon grote witte planken. Ik wil heel graag nog een mooie marmeren achtergrond en een grijsachtige achtergrond maken!

​5. Welk gerecht heb je nog nooit gegeten maar zou je wel eens heel graag willen eten?
Hier moest ik lang over nadenken en ik heb echt geen idee. Ik kan zo snel niet bedenken wat ik nog nooit gegeten heb. Misschien eens leuk om wat op te zoeken.

6. Wat is je favoriete ingrediënt? En waarom?
Kaneel, ik gebruik het echt in heel veel dingen. In mijn havermout, pannenkoeken beslag of op fruit.

7. Eet je vegetarisch, vegan of eet je alles?
Ik eet alles, maar ik probeer de laatste tijd wel minder vlees te eten. Na de week zonder vlees merkte ik dat ik vlees helemaal niet zo miste. Daarnaast vind ik het ook erg belangrijk om veel groenten te eten, dat doen we veel te weinig! Helemaal vegetarisch worden zou voor mij best wel onhandig zijn, mijn vader is een echte vlees eter en vind het leuk om grote stukken vlees op de barbecue te leggen. Die kan ik niet altijd afslaan. Daarover binnenkort meer!

8. Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten over jou.
Ondanks dat ik foodblogger ben en van lekker eten hou, zijn er toch een aantal dingen die ik echt niet lust. Een daarvan is pindakaas! Iets wat echt bijna iedereen wel lust. Tenminste, voor mijn gevoel. Toen ik jong was had ik een pinda allergie, waardoor ik het nooit heb leren eten.

9. Droom je weleens over eten? En waar gaat die droom over?
Ja zeker! Vaak zijn het ideeën voor recepten die ik kan maken. Als ik bezig ben met iets en nog niet precies weet hoe ik dat moet maken, bedenk ik dat vaak ’s nachts. Niet zo gek ook, je hersenen verwerken natuurlijk alles van de dag als je slaapt. 

10. Welk boek ligt er naast je bed?
Het nieuwe boek “puur zoet” van Mariette van Tuyl. Een boek waar ik veel inspiratie uit haal de laatste tijd. Er staan veel gezonde recepten in om te bakken en de afbeeldingen zijn ook super mooi! Lekker met felle kleurtjes, daar word ik vrolijk van.

11. Hoeveel kookboeken heb jij?

Dat weet ik niet exact, maar het valt best wel mee. Ik lees veel recepten op internet en anders leen ik ze van mijn ouders. Ik ben eigenlijk pas sinds kort wat boeken gaan kopen. Daarnaast heeft mijn vader ook veel leuke barbecue boeken.

Hierbij nomineer ik:

Demi van Suikerjunkie
Toen ik begon met bloggen was Demi een van de eerste die ik begon te volgen op Instagram. Ze is een grote inspiratie, omdat ze echt geweldige dingen maakt (vooral bakt) en fotografeert. Ik moet mij binnenkort nog eens wagen aan haar recept voor goede macarons.

Wendy van Mevr. Yan
Ik ontmoette Wendy tijdens een meetup voor foodbloggers en dat was super gezellig. Wendy maakt de recepten van haar moeder en is daarnaast ook nog foodfotograaf.

Lotte van lifestylemetlot 
Ook Lotte ontmoette ik op de foodbloggers meetup. Zij blogt niet alleen over eten maar ook over andere leuke dingen zoals reizen. Daarnaast heeft ze echt een super schattige kat!

Lianne van De Zoetekauw
Eigenlijk niet helemaal eerlijk, want Lianne is al iets langer bezig. Maar voor mij is ze een grote inspiratie. Lianne bakt vooral veel lekkers. Zowel zoet als hartig en allemaal heel erg lekker.

Fani van Conveybeauty
Als laatst sluit ik af met een beautyblogger die ik al een tijdje volg, Fani! Een leuke vrolijke meid met een lief dochtertje van 1 jaar. (als ik een beautyblogger volg, zegt dat heel wat! Dat doe ik namelijk niet zo veel)

Mijn vragen aan jullie:

 1. Wie ben jij?
 2. Waarom ben je een blog begonnen?
 3. Wat doe jij in het dagelijkse leven buiten je blog om?
 4. Wat is je favoriete vakantiebestemming?
 5. Hoe maak je foto’s voor je blog?
 6. Drink je liever thee of koffie?
 7. Hoeveel tijd besteed je aan jouw blog en wat doe je er nog naast?
 8. Heb je een gekke gewoonte (in de keuken) waar niemand van weet?
 9. Waar kan ik jou ’s nachts voor wakker maken?
 10. Wat is je favoriete junk/fastfood?
 11. Doe je een sport? Zo ja, welke?

De spelregels:

 1. Bedank de persoon die jou heeft genomineerd
 2. Post een link naar zijn of haar blog
 3. Zet een foto van de award op je blog
 4. Beantwoord de vragen van de persoon die jou heeft genomineerd
 5. Nomineer 5 tot 11 blogs
 6. Bedenk 11 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
 7. Informeer de bloggers die je zelf hebt genomineerd en bezorg hen de link van je eigen blogpost
 8. Kopieer deze regels in je eigen blogpost

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  allaboutbertina
  30 mei 2018 at 14:22

  Leuk artikel om te lezen! Zo leer je meteen iemand beter kennen en vragen invullen is altijd leuk om te doen hihi

  • Reply
   suus
   31 mei 2018 at 15:33

   Dankje! Leuk om te horen

 • Reply
  Jeanine
  30 mei 2018 at 14:27

  Leuk om je zo te leren kennen.
  Grappig dat je geen pindakaas lust. ? Ik ken idd niemand die dat niet eet.

  Groet Jeanine

 • Reply
  Janet | thatonetime
  11 juni 2018 at 18:09

  Wat leuk om te lezen. Je bent niet de enige hoor… ik lust ook geen pindakaas. In mijn omgeving zijn er wel meer mensen die dat niet lusten hoor. 😉

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.