Food festival: Eten op rolletjes

Food festival: Eten op rolletjes

Afgelopen weekend (1 juli) was ik naar het food festival: eten op rolletjes in Haarlem. Hier at ik heel veel lekkers en het leek me leuk om mijn ervaring met jullie te delen. We hadden schitterend weer, wat het natuurlijk een heel stuk leuker maakt. Maar over de verschillende kraampjes was ik ook erg te spreken. Zo was er onder andere turks, indisch en mexicaans. Een lekkere mix van verschillende eetculturen. De sfeer was vrolijk en vriendelijk en er speelde een band bekende nummers.

Wat kost dat?

De entree voor het festival was gratis, maar je moest wel extra betalen voor je bekertje. Tijdens het festival betaal je ook met muntjes en is de prijs echt zoals op een festival, niet heel goedkoop dus. Je betaalde rond de 13 euro voor 5 muntjes. Dit was eigenlijk het enige nadeel aan het festival.

Food festival: Eten op rolletjes in Haarlem - SUUS KOOKT Food festival: Eten op rolletjes in Haarlem - SUUS KOOKT Food festival: Eten op rolletjes in Haarlem - SUUS KOOKT

Wat at ik?

Na het halen van een lekkere cocktail begon ik met mijn eerste hap. Een “bad ass burger” van een stoer kraampje met grote barbecue. Nu kan mijn vader erg goed barbecuen, dus ben ik niet snel onder de indruk van burgers, maar deze was zeker lekker. Vrienden van mij haalde een broodje pulled pork. Die was wel oké, maar niet zo lekker als de burger.

Food festival: Eten op rolletjes in Haarlem - SUUS KOOKT Food festival: Eten op rolletjes in Haarlem - SUUS KOOKT
Na mijn burger wilde ik een lekker toetje en besloot een acai bowl te nemen. Deze werd geserveerd in een kokosnoot en er zaten verschillende toppings op. Wat vers fruit, granola, kokos en een mix van zaden. Dit was lekker fris en smaakte goed. Wel vond ik het jammer dat ik de kokos uit de halve kokosnoot niet kon op eten. Ik kreeg namelijk een houten lepeltje. Probeer daarmee maar eens de kokos los te krijgen, dat lukt je nooit! De portie was daardoor wat klein.

Food festival: Eten op rolletjes in Haarlem - SUUS KOOKT
Ik besloot voor een tweede toetje te gaan, poffertjes. Een lekkere grote portie inclusief toppings. Die ik overigens wel deelde 😉 Ik nam aardbeien, chocolade saus, slagroom en marshmellows. Deze foto hadden jullie stiekem al gezien, maar hier nog een keer. Ziet er uit als een feestje toch?

Food festival: Eten op rolletjes in Haarlem - SUUS KOOKT
Als laatst een minder spectaculaire foto, maar niet minder lekker, chocolade. Er was een kraampje “Gerts chocolade” waar chocolade truffels werden verkocht. Ik dacht dat ze niet zo veel voor zouden stellen, maar dat had ik helemaal mis! Dit was echt het lekkerste wat ik at die dag. Ik heb later zelfs extra zakjes gekocht om mee naar huis te nemen. De truffels hadden een lekker laagje chocolade en een vulling van slagroom. Hmmmmm. Te laat om een foto van de chocolade te maken, dus hierbij het zakje.

Food festival: Eten op rolletjes in Haarlem - SUUS KOOKT

Daarnaast at ik af en toe een hapje mee met mijn vrienden. Zo hadden ze hele lekkere nachos en was er ook heel goed speciaal bier. Al met al een geslaagde dag! Op naar het volgende food festival.

 

 

p.s. wil je ook een lekkere bowl maken? maak dan deze aardbei smoothie bowl

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Balou
  10 juli 2018 at 07:56

  Oelalaaaa het poffertjes toetje ziet er zo heerlijk uit… hmmm!?

 • Reply
  Custodia Chineva
  10 juli 2018 at 11:47

  Het poffertjez ziene r super lekker uit, festival en food sounds like an amazing combination hahah super gezellig lijkt het me xx

 • Reply
  Felice Veenman
  10 juli 2018 at 12:32

  van dat tweede toetje, kreeg ik bepaald trek! Mijn probleem met dit soort evenementen is eerlijk gezegd ook, dat het vaak flink aan de prijs is. Ik ben blij dat jij dat ook gewoon eerlijk zegt

  • Reply
   suus
   10 juli 2018 at 12:48

   Ja, ik vind dat ook gewoon best een nadeel. Het zou veel toegankelijker zijn als de prijs iets normaler was!

 • Reply
  MC Kleuver
  10 juli 2018 at 17:44

  Ik blijf steken bij de foto van de poffertjes. Ziet zo overheerlijk lekker uit!

 • Reply
  Danielle
  11 juli 2018 at 09:58

  Die poffertjes zien er heerlijk uit haha, jammer dat het daat redelijk duur is, maar die poffertjes zou ik het wel voor over hebben!

 • Reply
  Irma
  11 juli 2018 at 10:25

  Mmm dat ziet er heerlijk uit zeg, vooral die poffertjes!

 • Reply
  Anne - Travelgoodies.nl
  11 juli 2018 at 12:44

  Oeh wat een lekkere foto’s! Ik hou ook van Eten op rolletjes, altijd gezellig x

 • Reply
  Rory
  12 juli 2018 at 11:59

  Wow, dat ziet er goed uit zeg. En je tweede dessert … mjam! Die burger zag er overigens ook niet verkeerd uit. Het principe klinkt ook heel erg leuk. En ja, dat met die muntjes gaat dan hard. Ben ik helemaal met je eens. Goede en smakelijke foto’s trouwens ook. Met camera of smartphone gemaakt?

  • Reply
   suus
   12 juli 2018 at 12:16

   Allemaal met mobiel gemaakt! Wel met die van mijn vriend, die heeft een iPhone X, die maakt mooie foto’s!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  14 juli 2018 at 08:52

  Wat een toffe foto’s! Ik ben dol op foodfestivals!

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.