Pasta met doperwten, prosciutto en parmezaanse kaas

Deze pasta met doperwten kwam ik tegen op Pinterest. Het originele recept is geloof ik van Donna Hay. Het is een leuke variatie op de gewone pasta’s die we doorgaans maken. Dus ben je de tomatensaus of roomsaus zat? Dan is dit iets voor jou! Uiteraard veranderde ik een aantal dingen aan het recept, zoals dat altijd gaat. Koken is voor mij altijd een beetje experimenteren. Ik voeg op smaak en gevoel kruiden toe. Soms pakt dat lekker uit en soms ook niet. Dit is in ieder geval een toppertje. Voor het recept gebruikte ik twee kleuren pasta door elkaar heen. Iets wat je natuurlijk niet hoeft te doen, maar het ziet er wel erg leuk uit! De groene pasta dankt zijn mooie kleur aan de spinazie die er in zit. Daar proef je verder niet heel veel aan, het smaakt naar normale pasta.

Dit recept is het lekkerst als je verse pasta gebruikt. Daarnaast kan je altijd naar smaak lekker wat kaas of extra vlees toevoegen.

Pasta met doperwten, prosciutto en parmezaanse kaas - SUUS KOOKT

pasta met doperwten, prosciutto en parmezaanse kaas

Bereidingstijd: 15 min
Porties: 4

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 300 gram doperwten
  • 300 gram verse pasta (Tagliatelle)
  • 8 plakken prosciutto
  • geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Snij de knoflook zo fijn mogelijk, of pers het uit. Neem een koekenpan, doe daarin wat olijfolie en fruit de knoflook met wat zout en peper.
  2. Voeg de doperwten en crème fraîche toe en laat het 2 minuutjes sudderen/koken.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en hou 100ml van het vocht over. Giet dit water bij de doperwten in de pan.
  4. Plet de doperwten licht met een stamper of een vork. Wat je zelf het makkelijkste vind.
  5. Leg op elk bord wat pasta, lepel er daarna wat van de doperwten op. Scheur per bord 2 plakken prosciutto in stukken en leg die op de pasta. Strooi er als laatst wat parmezaanse kaas over naar smaak.

Eet smakelijk!

Zin in een andere lekkere pasta? Maak deze pasta met zalm en spinazie of pasta pesto.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Mis geen recepten!
    Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.