Diner

Courgetti met gegrilde paprika saus en chorizo

Courgetti, een grappige naam vind ik dat voor de slierten courgette. Ik had ze nog nooit geprobeerd, want het leek me altijd best wel een werk om de slierten te maken. Als je de juiste keukentools hebt dan is het zo gepiept, maar met een rasp leek mij het een tijdrovende klus. Toen zag ik dat ze het ook gewoon al zo in de supermarkt verkopen! Dat ik daar niet eerder aan had gedacht. Omdat ik al een tijdje graag gegrilde paprika saus in een gerecht wilde gebruiken was dit het perfecte moment. De gegrilde paprika saus maak ik wel vaker, omdat het super simpel en snel is. Hij is lekker als pasta saus of als extra in een gerechtje. De saus is van zichzelf lekker zoet en een goede basis om dingen aan toe te voegen. Je kan het eten met witvis, zalm of het zo eten met alleen wat kaas. Zo veel mogelijkheden!

Courgetti met gegrilde paprika saus en chorizo

Bereidingstijd: 20 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • courgetti
  • 1 pot gegrilde paprika
  • 1 klein teentje knoflook
  • plakjes chorizo of chorizo worstjes

Bereiding

  1. Haal de gegrilde paprika’s uit de pot en doe ze in een blender. Blend tot een gladde saus.
  2. Doe een beetje olie in een koekenpan en pers de knoflook hierin fijn (of snijden, mag ook). Fruit de knoflook tot hij zachter is.
  3. Doe de paprika saus bij de knoflook in de koekenpan. Laat het even pruttelen en doe daarna de courgetti erbij. Bak die nog 2 minuutjes mee tot ze zacht zijn. Voeg als laatst de plakjes chorizo toe en serveer!

Als je er worstjes bij maakt kan je die in de pan doen voordat je de saus maakt. De saus is namelijk heel snel klaar! Hetzelfde geld als je pasta maakt, die kan je als eerste op zetten. Ik deed nog wat salade kaasjes bij mijn courgetti als tegenhanger voor de zoete paprika saus.

 

Zin in een ander lekker pasta-achtig gerecht. Maak dan deze lekkere pasta pesto

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply