Courgetti met gegrilde paprika saus en chorizo

Courgetti, een grappige naam vind ik dat voor de slierten courgette. Ik had ze nog nooit geprobeerd, want het leek me altijd best wel een werk om de slierten te maken. Als je de juiste keukentools hebt dan is het zo gepiept, maar met een rasp leek mij het een tijdrovende klus. Toen zag ik dat ze het ook gewoon al zo in de supermarkt verkopen! Dat ik daar niet eerder aan had gedacht. Omdat ik al een tijdje graag gegrilde paprika saus in een gerecht wilde gebruiken was dit het perfecte moment. De gegrilde paprika saus maak ik wel vaker, omdat het super simpel en snel is. Hij is lekker als pasta saus of als extra in een gerechtje. De saus is van zichzelf lekker zoet en een goede basis om dingen aan toe te voegen. Je kan het eten met witvis, zalm of het zo eten met alleen wat kaas. Zo veel mogelijkheden!

Courgetti met gegrilde paprika saus en chorizo

Bereidingstijd: 20 min
Porties: 2

Ingrediënten

 • courgetti
 • 1 pot gegrilde paprika
 • 1 klein teentje knoflook
 • plakjes chorizo of chorizo worstjes

Bereiding

 1. Haal de gegrilde paprika’s uit de pot en doe ze in een blender. Blend tot een gladde saus.
 2. Doe een beetje olie in een koekenpan en pers de knoflook hierin fijn (of snijden, mag ook). Fruit de knoflook tot hij zachter is.
 3. Doe de paprika saus bij de knoflook in de koekenpan. Laat het even pruttelen en doe daarna de courgetti erbij. Bak die nog 2 minuutjes mee tot ze zacht zijn. Voeg als laatst de plakjes chorizo toe en serveer!

Als je er worstjes bij maakt kan je die in de pan doen voordat je de saus maakt. De saus is namelijk heel snel klaar! Hetzelfde geld als je pasta maakt, die kan je als eerste op zetten. Ik deed nog wat salade kaasjes bij mijn courgetti als tegenhanger voor de zoete paprika saus.

 

Zin in een ander lekker pasta-achtig gerecht. Maak dan deze lekkere pasta pesto

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Naomi
  24 juli 2018 at 09:40

  Ziet er echt heerlijk uit ga ik zeker een keer maken

 • Reply
  Dylan
  24 juli 2018 at 09:43

  Oe, lekker! Dat ga ik deze week nog eens proberen.

 • Reply
  Sandra
  24 juli 2018 at 10:17

  Fijn! deze ga ik eens maken, maar dan de vega variant 🙂

 • Reply
  Bianca Schrijft
  24 juli 2018 at 10:44

  Zelf laatste voor het eerst bloemkool risotto geprobeerd. Qua smaak was het super, ik merkte alleen dat ik na 1,5 uur weer serieuze trek kreeg. Ik ben benieuwd hoe dat met courgetti zal zijn, het recept klinkt in ieder geval super lekker.

  • Reply
   suus
   24 juli 2018 at 11:31

   Ik denk dat je dat met alle groente varianten hebt, omdat er weinig koolhydraten in zitten. Die kan je natuurlijk gewoon nog toevoegen, zodat je wel een goed vol gevoel hebt:)

 • Reply
  Jouvence
  24 juli 2018 at 12:09

  Dat ziet er erg lekker uit zeg en snel klaar te maken, dus ideaal met dit warme weer.

 • Reply
  Irma
  24 juli 2018 at 12:13

  Dit ziet er heerlijk uit! mooie foto ook 😀

 • Reply
  Felice Veenman
  24 juli 2018 at 14:50

  gegrilde paprika uit een pot ? dat lijkt me echt niet lekker. Je kan toch simpel een paprika even grillen in je tosti apparaat?

  • Reply
   suus
   24 juli 2018 at 19:41

   Is best lekker hoor! Dat kan je inderdaad ook doen, heb ik nooit geprobeerd. Dus geen idee of de saus dan even lekker wordt 😉

   • Reply
    Felice Veenman
    27 juli 2018 at 06:44

    ik gebruik nooit potten en pakjes dus ik kan het ook niet voor je vergelijken

 • Reply
  Manon
  24 juli 2018 at 18:20

  Mmm heerlijk! Alles met gegrilde paprika is lekker. Zou je nog een lekker vegetarisch alternatief weten voor de chorizo?

  • Reply
   suus
   25 juli 2018 at 07:37

   Volgens mij is er wel vegetarische salami en anders kan je Vega worstjes nemen of gewoon een lekkere kaasburger!

 • Reply
  Meliss
  24 juli 2018 at 19:41

  Oh dit kan ik wel maken bijna alles in huis

 • Reply
  Chicamoms
  25 juli 2018 at 08:31

  Super lekker en licht verteerbaar.

 • Reply
  Stefaan BlogVivant
  25 juli 2018 at 09:00

  Die courgettie wil ik ook is proberen! ik probeer sinds gisteren tot september zoveel mogelijk koolhydraten uit men menu te schrappen en dan is dit wel een leuk alternatief dan pasta!

 • Reply
  Custodia Chineva
  26 juli 2018 at 21:41

  Het ziet heerlijk uit, thanks voor de recept, ik ga het vast wel uitproberen 🙂

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.