Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie. Ik hou van lekker en makkelijk, en de combinatie van die twee. Dit gerecht is hier het perfecte voorbeeld van. Het is binnen 15 minuutjes gemaakt en smaakt super! Als je van vis houdt tenminste, haha. Ik ben dol op zalm, vooral de plakken die je zo kan kopen in de supermarkt vind ik erg handig. Je kan ze gebruiken in wraps, dit gerecht of op een lekker broodje. Erg handig om in huis te hebben. In dit gerecht gebruik ik een lepel Boursin om de pasta snel op smaak te brengen. Je kan natuurlijk zelf bepalen hoeveel je er in doet. Wil je een lekker gezond gerechtje, dan doe je er niet zo veel in. Heb je zin in een feel-good pasta en maakt het je niks uit, gebruik dan lekker veel Boursin. Ik gebruik de standaard variant voor dit gerecht, maar ik denk dat je de “cuisine” versie hier ook prima voor kan gebruiken.Pasta met zalm, spinazie en boursin - SUUS KOOKT

Pasta met zalm en spinazie

Bereidingstijd: 15 min
Porties: 2

Ingrediënten

 • 1 pakje zalm
 • 1 eetlepel Boursin
 • verse spinazie
 • penne pasta of een ander soort naar keuze
 • 1 ui
 • zout en peper

Bereiding

 1. Kook als eerst de pasta volgens de verpakking.
 2. Snij het uitje in fijne stukken en snij of scheur de zalm in kleinere stukken. Maak de zalm niet te klein, dat is zonde.
 3. Neem een pan en fruit hierin het uitje tot hij mooi glimt. Voeg daarna handje voor handje spinazie toe en roer, totdat het geslonken is. Als alle spinazie geslonken is kan je de Boursin toevoegen en er doorheen roeren.
 4. Als laatst voeg je de stukjes zalm toe. Hou je meer van rauwe zalm? Dan kan je het ook gewoon er overheen doen op je bord. Als je liever gare zalm hebt, kan je het in de warme pan laten en door roeren. Beide opties zijn lekker vind ik.
 5. Serveer de pasta met daarop de spinazie met zalm.

Eet smakelijk!

Zin in een ander gerecht? Maak dan deze lekkere pasta pesto 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Frederique
  23 juli 2018 at 08:47

  Altijd fijn dit soort snelle lekkere gerechten na een dagje werken!

 • Reply
  Irma
  23 juli 2018 at 09:36

  Mmm… ik sla hem even op, ik denk dat ik het deze week ga proberen, lijkt me heerlijk met het warme weer 😀

 • Reply
  Felice Veenman
  23 juli 2018 at 12:37

  het blijft een heerlijk recept, toen ik 40 jaar geleden nog een arme student was, maakte ik het zonder zalm maar met veel kaas ( en diepvries spinazie, want die was goedkoop )

 • Reply
  Elisabeth
  23 juli 2018 at 16:31

  I love zalm en spinazie gaat er ook altijd wel in. Dus dit recept zal ik ook heerlijk vinden als ik het zou maken.

 • Reply
  The lemon kitchen
  23 juli 2018 at 19:49

  Zalm en spinazie altijd lekker!

 • Reply
  Kool Family
  23 juli 2018 at 20:58

  Heerlijk! Deze Bewaar ik echter wel voor koudere dagen, want vind dit een beetje zwaar voor bij dit weer.

 • Reply
  Rory
  24 juli 2018 at 17:32

  Klinkt heel lekker en ook eenvoudig om te maken. Wat bedoel je precies met rauw? We hebben het over gerookte zalm, toch? Of bedoel je iets anders? Gewoon nieuwsgierig. Voor de rest heerlijk, want met dit weer wil ik inderdaad iets wat lekker vlot klaar te maken is.

 • Reply
  Gabrielle
  25 juli 2018 at 05:41

  Klinkt heerlijk, ik ben gek op zalm en pasta dus dit is een goede combinatie!

 • Reply
  Danielle
  25 juli 2018 at 07:07

  Oh ik ben gek op zalm en spinazie als combinatie! Ik maak zoiets al wel eens maar die boursin erbij ga ik de eerstvolgende keer zeker proberen!

 • Reply
  Omelet rol met zalm, rucola en roomkaas - SUUS KOOKT
  21 augustus 2018 at 18:45

  […] Geen zin in een omelet maar wel in zalm? Maak dan lekkere pasta met zalm en spinazie […]

 • Reply
  Pasta met doperwten, prosciutto en parmezaanse kaas - SUUS KOOKT
  5 november 2018 at 20:35

  […] in een andere lekkere pasta? Maak deze pasta met zalm en spinazie of pasta […]

 • Reply
  Ik at een maand geen vlees en dit gebeurde er - SUUS KOOKT
  10 maart 2019 at 13:14

  […] met rucola, walnoten & geitenkaasPeer pannenkoekenGratin met zoete aardappel, prei en saliePasta met zalm en spinazieOmeletrol met zalm, rucola en […]

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.