Barbecue balsamico kip met mozzarella en avocado salsa

bbq balsamico kip

Barbecue balsamico kip. Een hele mond vol he? Dit recept maakte ik samen met mijn vader en heette oorspronkelijk “grilled California avocado chicken”. Ik weet niet zo goed waarom dit de versie uit California is, maar hij smaakt in ieder geval echt heel erg lekker! Daarnaast is het super makkelijk om te maken. Het enige wat echt tijd kost is het marineren. De marinade moet even goed in de kip trekken, zodat de smaak er goed in trekt. Daar moet je dan even wat minuutjes voor over hebben. De salsa die er bij zit heb je echt zo in elkaar gezet.

bbq balsamico kip
bbq balsamico kip

Barbecue balsamico kip met mozzarella en avocado salsa

Bereidingstijd: 10 min
Tijd marineren: 30 min
Porties: 4

ingrediënten

 • 4 kipfilets
 • 1 bol mozzarella

Marinade

 • 180 ml balsamico azijn
 • 2 teentjes knoflook
 • 60 ml honing
 • 2 theelepels italiaanse kruiden
 • Een snufje zout en peper
 • 2 eetlepels olijfolie

Salsa

 • 2 avocado’s
 • 3 tomaten
 • Een handje verse basilicum
 • Optioneel: 1 limoen of citroen

Bereiding

 1. Neem een grote schaal waar je de kip in kan marineren. Doe hier alle ingrediënten in. Balsamico azijn, knoflook, honing, italiaanse kruiden, zout, peper en olijf olie. Stop de kip in de marinade en laat deze 30 minuten staan.
 2. Neem een schaal voor de salsa. Snij de avocado en tomaat in blokjes en snij de verse basilicum fijn. Mix alles in de schaal. Sprenkel er nog limoen of citroen sap over als extra en snij ook alvast de mozzarella in plakken.
 3. Stook de barbecue lekker heet en grill de kipfilet 6 minuten per kant (onze barbecue was 210 graden). Als je dikke kipfilets hebt, kan het zijn dat ze iets langer moeten. Hou dan 8 minuten per kant aan.
 4. Beleg de kipfilets met een plak mozzarella en een flinke schep salsa.

Tip: wij legden de kipfilets met de mozzarella en salsa nog even op de barbecue. Zo smelt de mozzarella, extra lekker!

Zin in een ander barbecue gerecht? Maak dan deze lekkere stoofgroenten.

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Mis geen recepten!
  Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.