Kokossoep met wortel en garnalen

kokossoep met wortel en garnalen

Deze kokossoep met wortel at ik tijdens mijn maand zonder vlees. Ik at die maand geen vlees, maar wel vis. Daarom een lekkere soep met garnalen! Een tijdje geleden kochten we een spiraal snijder en het leek mij een goed moment om deze eens uit te proberen. Met de spiraal snijder kan je heel veel soorten groenten spaghetti maken. Bijvoorbeeld van courgette of biet. Waarschijnlijk heb je al wel recepten met groenten spaghetti voorbij zien komen. Ze hebben het tegenwoordig ook zo kant en klaar in de supermarkt. Voor dit recept gebruikte ik wortelen. Als je die nou al als spaghetti in de supermarkt kan vinden zou ik die meenemen. De slierten maken kost namelijk best wel even tijd.

kokossoep met wortel en garnalen

Kokossoep met wortel en garnalen

Bereidingstijd: 30min
Porties: 4

Ingredienten

 • 1 ui
 • 400ml kokosmelk
 • 2 theelepels kurkuma
 • 1 theelepel cayenne peper
 • 1 bouillon blokje
 • 400 ml water
 • 1 theelepel kerriepoeder
 • 600 gram wortel
 • 1 theelepel koriander
 • Garnalen

Bereiding

 1. Snij de uiteinden van de wortel af en schil ze. Gebruik daarna een spiraal snijder om er lange slierten van te maken. Dit werkje kost even tijd, dus als je kant en klare wortel spaghetti kan vinden, doe dat dan.
 2. Neem een grote wok en fruit hierin de ui. Voeg de koriander en 1 theelepel van de kurkuma toe en roer.
 3. Kook water en voeg het bouillon blokje toe. Roer zodat het blokje opgelost is en zet apart. Het makkelijkst is om even de waterkoker aan te zetten, dat scheelt je tijd.
 4. Doe de wortel slierten bij de ui. Wok voor ongeveer 3 minuten of totdat de slierten wat zachter zijn geworden. Voeg daarna de bouillon en de kokosmelk toe. Breng het aan de kook en laat het nog 5 minuutjes sudderen.
 5. Verhit olijfolie in een koekenpan. Voeg de garnalen, kurkuma, kerriepoeder en cayennepeper toe. Bak de garnalen 2-3 minuten
 6. Verdeel de soep over de borden en leg bij ieder bord een aantal garnalen.

Eetsmakelijk!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Ik at een maand geen vlees en dit gebeurde er - SUUS KOOKT
  10 maart 2019 at 15:02

  […] Pasta pesto tomaatBloemkoolburger met macadamiamix en witte kaasStamppot met knolselderij, oesterzwammen en pecannotenVegetarische bietenburger met avocadoPlaattaart met witlof, brie, walnoot & honingPompoen lasagneKokos soep met wortel en gebakken garnalen […]

 • Reply
  Andrea
  13 maart 2019 at 15:01

  Oeh yummy wat lekker dit! Ik heb nog verse kurkuma liggen, dus ik heb weer een ideetje opgedaan.

  • Reply
   suus
   15 maart 2019 at 08:48

   Verse kurkuma, nog beter!

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.