Groentezooi soep (groentesoep)

Heb je vaak groenterestjes over? Dan is dit een ideaal recept. Je kan er namelijk alles in gooien wat je over hebt en het smaakt nog lekker ook! Dit is mijn moeders recept voor een snelle groentesoep. We haalden voor dit recept restjes uit de vriezer. Afhankelijk van wat voor restjes je hebt, zal de kleur van de soep ook anders zijn. Onze groentesoep werd dit keer een rood/bruine kleur, omdat we paprika en wortel gebruikte. Het leuke aan deze soep is dat hij eigenlijk nooit hetzelfde is.

de groenten in de panDe groenterestjes die ik gebruikte voor de soep waren: worteltjes, prei, rode en groene paprika, lente-ui, een half macaroni pakket en ui. Zo uit de vriezer. Je ziet het ijs nog zitten op de foto, oeps. Het ziet er wel altijd lekker kleurrijk uit!

close-up soep met peterselie

Groentezooi soep

Bereidingstijd: 10 min
Porties: 4

Wat heb je nodig?

  • 1 liter water
  • bouillon blokjes (voor 1l water)
  • groenterestjes
  • peterselie (optioneel)
  • room (optioneel)

Bereiding

  1. Verzamel al de groenterestjes die je in huis hebt
  2. Doe het water en de groenten samen met de bouillon blokjes in een kookpan
  3. Kook de groenten totdat alles gaar is
  4. Gebruik een staafmixer en maal alles tot een dikke soep
  5. Vul de kommetjes en garneer met een beetje room en peterselie, of eet het meteen zo!

Als de soep te dik is kun je er nog wat water bij doen. Is de soep een beetje flauw? Doe er dan nog wat zout en peper bij (wij hoeven eigenlijk nooit iets toe te voegen, want de soep is vaak zo al lekker).

 

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Mis geen recepten!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.